Izveidota tūrisma karte «Latvijas valstiskuma veidošanās ceļi» ar maršrutiem

Par godu Latvijas simtajai dzimšanas diena, 2018. gada laikā ir izveidoti 7 maršruti īpaši Latvijas apceļošanai un iepazīšanai, kā arī izdota tūrisma karte "Latvijas valstiskuma veidošanās ceļi" ar maršrutiem, kas aizvedīs jūs cauri visai Latvijai un mūsu valsts vēsturei. Šie ceļi ir Latvijas kultūras koridori - Līvu, Jēkaba, Brīvības, Baltijas, Daugavas, Gaismas un Māras. Katrs no tiem ļauj iepazīt Latvijas vēstures pagriezienus, personības, vietas un notikumus, kas sekmējušas valsts nodibināšanu un nacionālās identitātes veidošanos.

Šajos maršrutos aicina doties vēl šoruden, Latvijas gadadienai tuvojoties, izbaudot vēl Latvijas rudeni, ainavas un iepazīstot visdažādākās liecības par to, kā veidojusies un attīstījusies mūsu valsts.

Šoreiz īpaši aicina ceļot ar sabiedrisko transportu. Ir uzsākta kopīga sadarbību ar "Autotransporta Direkciju", lai uzlabotu un veicinātu Latvijas iepazīšanu un apceļošanu tieši ar sabiedrisko transportu - autobusu un vilcienu. Ceļošana ar sabiedrisko transportu ļauj iepazīt mazpilsētas, lauku reģionus, satikt vietējos iedzīvotājus un izbaudīt jaunus iespaidus.

Pie katra no 7 valstiskuma veidošanās ceļiem atrodama praktiska informācija – maršruta PDF fails lejuplādēšanai un drukāšanai, sadalījums pa dienām, veicamie attālumi, katras dienas apskates vietas, foto galerija, kā arī vietējo stāsti un atmiņas par vēsturiskajiem notikumiem. Sniegta informācija arī par to, kur paēst, pārnakšņot, kā sazināties ar apskates vietu un naktsmītņu saimniekiem. Pie katra ceļa atradīsiet sarakstu ar autobusu un vilcienu maršrutiem, kas ceļotājus aizvedīs pa katru no ceļiem - sabiedriskā transporta veidu, maršrutus un to pakalpojumu sniedzējus, kā arī noderīgus padomus ceļošanai ar sabiedrisko transportu, kas būtu jāzina pirms došanās ceļā - kur meklēt sabiedriskā transporta kustības grafikus, kā un kur iegādāties biļetes un kā ceļot kopā ar velosipēdu:

https://www.celotajs.lv/lv/c/tour/tours/pubtrans/info

Kristiāns Godiņš, Autotransporta direkcijas vadītājs: "Visbiežāk iedzīvotāji izmanto autobusu vai vilcienu, lai nokļūtu uz darbu, izglītības iestādēm, brauktu pie ārsta vai ciemos pie radiem. Taču sabiedrisko transportu var arī izmantot, lai dotos tūrisma un atpūtas braucienos. Aicinām iepazīties, izpētīt, atrast sevi interesējošo maršrutu, izplānot braucienu un doties uz autobusa vai vilciena pieturu."

Sabiedriskā transporta maršrutos - autobusos un vilcienos, kas ved pa Latvijas valstiskuma ceļiem, ir izvietoti materiāli, kas mudina apceļot Latviju un pieejama informācija par ceļošanas maršrutiem.

Ja vēlaties iegūt drukātu karti un valstiskuma ceļa pastkartes, ko nosūtīt draugiem no ceļojuma - to varat saņemt "Lauku ceļotāja" birojā Kalnciema ielā 40., 3. stāvā, Rīgā, darba dienās no plkst. 09:00-17:00.

Kartes PDF versija atrodama šeit. Karte pieejama latviešu, krievu, angļu un vācu valodās.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55734015sec.