Zināma pilna mākslu un garšu festivāla «Mākslas pikniks» programma

Svētdien, 16. jūlijā, Rēzeknes novada Lūznavas muiža jau otro reizi aicina un mākslu un garšu festivālu "Mākslas pikniks", kurā vieglā atmosfērā satiekas mūzika, māksla, laikmetīgā deja, garšas un citas norises bērniem un pieaugušajiem. Tuvojoties pasākumam, zināma pilna "Mākslas piknika" notikumu programma.

Mākslas piknika laikā no 13.00 līdz pat gandrīz pusnaktij Lūznavas muižā un tās parkā būs piedzīvojamas skatāmas, klausāmas un garšojamas mākslas. Mākslas piknika mūzikas programmas laikā uzstāsies grupa "Audience Killers", vokālā grupa "Framest", etno mūzikas grupa "Tautumeitas", "Rihards Lībietis Orchestra", grupa "Piparmētra", klezmermūzikas ansamblis "L’Chaim", "Rūnas", "Jezups i Muosys", "Voice of Instruments" kopā ar stepa dejotāju Anniju Keseli, Reinis Young-Jaunais, džeza duets no Igaunijas – Villu Veski un Tiit Kalluste, arfas un vijoles duets no Lietuvas. Paralēli mūzikas programmai būs skatāms literāri muzikālais uzvedums "Atlaižu", kurā piedalās mūziķe Kristīne Kārkle un aktrise Vizma Kvēpa, notiks divas laikmetīgās dejas izrādes – "Dzirdi mani" un "Fafabulala", kā arī izdzīvota izrāde bērniem "7 pasakas par Ņukucīti".

Visas dienas garumā īpašajā "Kino šķūnī" lielie un mazie kino mīļi varēs skatīties dažādu kino programmu – Ziemeļvalstu kino filmas bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem, kā arī Rīgas Starptautiskā kinofestivāla "2ANNAS" sarūpētās programmas: jaunāko latviešu īsfilmu programmu, pērnā gada festivāla konkursa kuratoru filmu izlasi un bērni kino programmā varēs noskatīties animācijas seriālu "Fantadroms". Tāpat visu dienu dažādās pasākuma norises zonās apmeklētāji varēs iesaistīties radošajās meistardarbnīcās – grafikas darbnīcā, auduma maisiņu apgleznošanā, vainagu pīšanā, sejas apgleznošanā, nozīmīšu izgatavošanā, sapņu ķērāju veidošanā, kā arī būs iespēja vērot vizuālo žonglēšanu, iemēģināt roku lielo burbuļu tapšanā, nofotografēties ar Garajiem cilvēkiem, šaut ar loku. Visas dienas garumā uz vecās skolas sienām būs atvērta mākslas galerija, bet Lūznavas muižas parkā notiks mākslas plenērs, kurā mākslinieki ļausies Lūznavas mūzu iedvesmai. Gardēžu zonas meistardarbnīcās visu vecumu apmeklētāji, bet jo īpaši bērni varēs apdrukāt pankūkas sietspiedes tehnikā, gatavot mazos burgerīšus, vasarīgas limonādes un citus gardumus. 19.00 ikviens gribētājs, pirms tam piesakoties, ir aicināts uz "Gardēžu vakariņām". Visas dienas garumā ir apskatāma Lūznavas muiža, muižā esošā digitālās mākslas izstāde "Telpa atbalsīm", Latgales podnieku dienu 2017 darbi, kā arī izspēlējama aktīvā vides izziņas spēlē "Muižas sikspārņa Mūža misija". Mākslas piknika programma noslēgsies 23.45 ar uguns šovu un pirotehnikas efektiem, izskanot grupas "Tautumeitas" priekšnesumam. Ar visu Mākslas piknika programmu var iepazīties Lūznavas muižas mājaslapā te: http://www.luznavasmuiza.lv/makslas-pikniks/

Pasākuma apmeklētāji tāpat kā pērn aicināti izmantot iespēju doties piknikā, lai īpaši ierīkotajā piknika zonā baudītu līdzi paņemtā piknika groza saturu. Tāpat, ņemot vērā šīs vasaras mainīgos laikapstākļus, pasākuma rīkotāji būs sevišķi piedomājuši par ērtu un sausu Mākslas piknika norisi arī lietus gadījumā.

Mākslas piknika ideja ir savienot dažādas jomas un disciplīnas, parādot, ka nav jābūt profesionālam māksliniekam, lai spētu sev apkārt atklāt un novērtēt skaisto, tādēļ uz pasākumu aicināts ikviens, kas labā kompānijā vēlas gūt muzikālu, vizuālu un gastronomisku baudījumu. Doma par Mākslas pikniku Lūznavas "Mūzā" radusies, savienojot te mītošo Mūzu, iedvesmu un atjaunotās muižas mākslas izpausmēm piemēroto infrastruktūru. Pērn notikušais Mākslas pikniks guva plašu atsaucību, pulcējot gan vietējos iedzīvotājus, gan viesus no citām Latvijas vietām. Pasākums arī šogad kuplinās Rēzeknes novada dienu programmu.

Mākslas piknika norisi atbalsta Rēzeknes novads, Zviedrijas vēstniecība Latvijā, Norvēģijas vēstniecība Latvijā, biedrība "Laukku", Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas Starptautiskais filmu festivāls 2ANNAS, nodibinājums "Lauku ekonomikas attīstībai Rēzeknes novadā", "Pērtnieku gardumi" un "Café PUTNI".

Ieejas maksa Mākslas piknikā ir 3,00 €, bērniem līdz 12 gadu vecumam – bez maksas. Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas "Biļešu Paradīze" kasēs, internetā un arī uz vietas pasākuma norises dienā. Plašāka informācija Lūznavas muižas mājaslapā http://luznavasmuiza.lv sadaļā "Mākslas pikniks".

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35245395sec.