Gulbenē 20.maijā sezonu atklās ar tūrisma ralliju

Ar atraktīvu un piedzīvojumiem bagātu pasākumu - tūrisma ralliju "Gulbja ligzdu meklējot 3" - 20.maijā Gulbenes un Balvu novadā tiks atklāta šīgada aktīvā tūrisma sezona.

Tūrisma ralliju "Gulbja ligzdu meklējot 3" organizē Gulbenes novada pašvaldības aģentūra "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" sadarbībā ar Balvu novada pašvaldības aģentūru "Ziemeļlatgales biznesa un tūrisma centrs" un abu novadu tūrisma pakalpojumu sniedzējiem.

Tūrisma rallijā piedalīsies gandrīz 100 ekipāžas ar vairāk nekā 400 dalībniekiem. Rallija laikā dalībnieki meklēs gulbju ligzdas, kas būs paslēpušās dažādos Gulbenes un Balvu novada tūrisma objektos: muzejos un ekspozīcijās, pilīs, lauku saimniecībās, naktsmītnēs un citās apskates vietās. Katrā apmeklētajā vietā ikvienu sagaidīs viesmīlīgi saimnieki, jauka atmosfēra un arī kāds atraktīvs uzdevums.

Tūrisma rallija starts būs pie Gulbenes kultūras centra no pulksten 8.00 līdz 10.00, bet finišs un apbalvošanas pasākums plānots Litenē, kur šajā dienā norisināsies lielais vasaras sezonas atklāšanas festivāls "Vasara sākas Litenē!" (www.balles.lv). Tūrisma rallija dalībnieki šīs dienas laikā varēs ne tikai izmantot tūrisma uzņēmēju piedāvātās aktīvās atpūtas iespējas un uzkrāt sevī pozitīvas emocijas, bet arī iegūt vērtīgas balvas.

Gulbenes pilsētas centrālajā skvērā šajā dienā no pulksten 9.00 līdz 13.00 norisināsies ikmēneša Zaļais tirdziņš, ko iecienījuši gan vietējie iedzīvotāji, gan arī pilsētas viesi. Tirdziņā būs iespējams iegādāties mājražotāju gatavotos gardumus – gaļu, sieru, maizi, zivis, mājas alu, vīnu, konditorejas izstrādājumus, medu un citu produkciju, kā arī amatnieku un rokdarbnieku darinātās skaistumlietas, dizaina priekšmetus un citas noderīgas lietas. Plašā klāstā būs nopērkami dažādi stādi, augļu kociņi un košumkrūmi.

20.maijā visā Latvijā norisināsies arī Muzeju nakts pasākumi. Interesenti aicināti apmeklēt arī Gulbenes novada muzejus un iesaistīties to piedāvātajās aktivitātēs un pasākumos. Vairāk informācijas par Muzeju nakts pasākumiem Gulbenes novadā – www.gulbene.lv.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.25628495sec.