Gulbenes-Alūksnes bānītim - 114

Godinot vienīgo un pēdējo regulāri kursējošo bānīti ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā, kopš 2000.gada katru septembra pirmo sestdienu tiek rīkoti Bānīša svētki. Arī šogad Gulbenes-Alūksnes bānītis 2.septembrī ikvienu aicina kopīgi svinēt savu 114.dzimšanas dienu un doties  braucienā no Gulbenes uz Alūksni, piestājot stacijās un baudot dažādus pārsteigumus un jautras izdarības.

Satikšanās uz Gulbenes stacijas perona

Bānīša svētki Gulbenes dzelzceļa stacijā sāksies 2.septembrī pulksten 11.00 ar brāļu Auzānu un slavenā Jersikas orķestra koncertu. Ikviens interesents varēs doties ekskursijā pa bānīša depo, pavizināties ar rokas un motodrezīnu, noskatīties filmu “Tvaika vilnis”, kā arī doties Gulbenes pilsētas iepazīšanas ekskursijās “Atklāj un iepazīsti Gulbeni!” gan ar elektrovilcieniņu, gan ar bānīti-ekspresi (kursēs no Gulbenes dzelzceļa stacijas pulksten 10.30-11.30 un 11.40-12.40). Rīta kafiju un ēdienus piedāvās krodziņš “Visi savējie”. Pulksten 13.00 bānītis dosies ceļā uz Alūksni. Bānītī vietu skaits ir ierobežots, tādēļ uz Stāmerienu tiks nodrošināts arī autobuss, taču arī autobusā vietu skaits ir ierobežots. Autobuss aties pulksten 13.00 no Gulbenes dzelzceļa stacijas, no Stāmerienas atpakaļ uz Gulbeni tas dosies pulksten 18.00.

Satikšanās uz Stāmerienas stacijas perona

2.septembrī no pulksten 11.30 uz Stāmerienas stacijas perona satiksimies ar svētku pasākuma vadītāju Māri Pīlāci un ar visiem tiem, kurus viņš uzaicinājis uz satikšanos. Īlenu maisā nenoslēpsi! No drošiem avotiem ir kļuvis zināms, ka uz satikšanos ieradīsies itāļu ģitārists Francesco Cassissa. Uz stacijas perona skatītājus iepriecinās divi sanbernāri un spaniels izrādē “VAU un AU jeb Ursas piedzīvojumi”. Kopīgi sagaidīsim tvaika vilcienu Ferdinandu un dosimies pacelties četrus metrus virs zemes (pasākuma pārsteigums), lai pavadītu bānīti ceļā uz Alūksni. Turpinājumā satikšanās uz stacijas perona ar postfolkgrupu “DABA SAN”, brīvmākslinieku Edgaru Liporu, rokenrola deju grupu “Ķengurroks”, kā arī pagasta amatiermākslas kolektīviem, talantīgiem bērniem un viesmāksliniekiem. Sportiskus ļaudis gaida skrējiens apkārt Stāmerienas ezeram un bamperfutbola mači, bet izturīgākos līnijdeju maratons.

Pulksten 21.00 svētku nakts zaļumballe ar grupu “Ballīšu orķestris” un DJ Ralfu Rubeni. Visas dienas garumā darbosies svētku bazārs (tirgotājiem pieteikšanās pa tālr. 29156681; 22017391), būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, kā arī iesaistīties dažādās atraktīvās nodarbēs.

Lai jauka un saulaina mums visiem Bānīša 114. jubilejas diena!

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.89026213sec.