Eiropas kultūras mantojuma dienas atzīmēs arī Gulbenes novadā

Septembra otrajā nedēļas nogalē ik gadu norisinās Eiropas kultūras mantojuma dienu pasākumi. Šogad no 8. līdz 10.septembrim pasākumi notiks sešdesmit vietās visā Latvijā, tostarp arī Gulbenes novadā.

Eiropas kultūras mantojuma dienas šogad veltītas vēsturisku notikumu vietām, kas glabā Latvijas vēstures un ievērojamu personību dzīves un darbības nozīmīgas vērtības.

9.septembrī Eiropas kultūras mantojuma dienām veltīti pasākumi norisināsies Druvienas pagastā. Druvienas vecajā skolā pulksten 11.00 notiks mākslinieku plenērs "Druvienas pļavu un silu klusais skaistums Jūlija Straumes paklāju rakstos", kad Vecā skola atdzīvosies ar zēnu un meiteņu darbiem un rokdarbiem kopā ar amatu meistariem. Pasākuma laikā ikvienam būs iespēja atgriezties bērnībā un iejusties latviešu valodas stundā "Dvēseles skaņas", ceļot godā Druvienas dižgarus – Jāni Poruku, Kārli Egli, Jāni Misiņu, kā arī mieloties ar "Buņģa" zupu, gardajām Silmaču pankūkām un baudīt zāļu tējas. Druvienas kultūras namā pulksten 18.00 tiks atklāta gleznu un rokdarbu izstāde, bet pulksten 19.00 būs skatāma Leldes Stumbres teātra izrāde "Kalnu Tāle" Beļavas amatierteātra "Mistērija" izpildījumā.

10.septembrī ikviens aicināts apmeklēt Eiropas kultūras mantojuma dienu pasākumu "Reformācijas kustībai – 500" Gulbenes evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Pasākums sāksies ar dievkalpojumu pulksten 10.00, pēc kura ikvienam būs iespēja ieklausīties stāstos un prezentācijā par Mārtiņa Lutera pieminekli. Īpašu noskaņu pasākumam piešķirs Cēsu baptistu draudzes zvanu ansamblis, kurš apmeklētājus priecēs ar burvīgu koncertu, ļaujot baudīt unikālo zvanu skaņu mūziku.

Ieeja uz Eiropas kultūras mantojuma dienu pasākumiem – brīva.


COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15595412sec.