5 alkoholiskie dzērieni, kas noteikti jānomēģina Eiropā

Lai arī Eiropā populārākie dzērieni ir vīns un alus, mūsu skaistajā kontinentā meklējami vēl ļoti daudzi citi alkoholiskie dzērieni, kas noteikti būtu jānomēģina.

Varbūt esi jau kādu (vai pat visus) nomēģinājis? Tad noteikti zini, kāpēc šie ir šajā sarakstā!

Akvavits (Aquavit)

Akvavits ir Skandināvu dzēriens, šajās valstīs tas pat tiek atzīts par nacionālo dzērienu. Tas ir gaišs - līdzīgs kā degvīns, jo to tāpat kā degvīnu gatavo no graudiem vai kartupeļiem, raudzējot kopā ar iesalu. Dzērienam tiek pievienotas ķimenes, kardamons, anīss, fenhelis, citrona vai apelsīna miziņas. Dzēriens parasti satur 32-45% alkohola. Norvēģijā iespējams atrast noturētu akvavitu, kas iegūst karameles krāsu, kamēr pārējā Skandināvijā priekšroku dod nenogatavinātam dzērienam.

Parasti akvavitu pasniedz un dzer šotu veidā, piekožot klāt kādu uzkodu.

Pastis jeb "Ricard" (Pastis)

Pastis ir stiprais alkoholiskais dzēriens ar anīsa aromātu, kurā ir arī dabīgi lakricas sakņu ekstrakti, un tas nozīmē, ka tajā dabiski ir arī krāsvielas, kas tam liek izskatīties teju pēc piena. Šim dzērienam ir arī līdzinieki - grieķu Ouzo un Bulgāru raki.

Par "Ricard" iedēvētais dzēriens savu nosaukumu guva no tā izveidotāja - Paula Ricarda 1932.gadā. Ricards, esot vien 22 gadus jauns, izveidoja šo dzērienu un pārliecināts par tā potenciālu, nodēvēja savā vārdā. Un viņam bija taisnība - šobrīd ik gadu tiek pārdoti aptuveni 40 miljoni litru "Ricard", kas ir populārākais Francijas alkohola tirgotājs.

Rakija (Rakia)

Rakiju pārsvarā var atrast Centrāleiropā (kur nereti to sauc arī par palinku), bet tieši Balkānu reģionā rakija ir visvairāk populāra.

Šis augļu brendijs var tikt izgatavots no destilizētiem augļiem (piemēram, plūmēm, persikiem, vīnogām un jebkā cita). Rakijas pudeles var atrast teju visur Eiropā, bet tieši mājās gatavota rakija ir tas, kas šo dzērienu Balkānos padara īpaši populāru. Teju ikviens te gatavo rakiju - vai vismaz zina kādu, kas to māk pagatavot. Ja dosies ciemos pie kāda vietējā, tad, visdrīzāk, dabūsi nobaudīt mājās gatavotu rakiju! Tomēr atceries - ja nevēlies piedzerties, neizdzer visu glāzi, jo tradīcijas prasa glāzīti papildināt!

Alkohola saturs rakijā parasti ir 40%, bet mājās ražots rakija var būt spēcīgāka (parasti 50% līdz 80%).
Rakija ir dzīves veids lielākajā daļā Balkānos. Rakija tiek dzerta visur – sākot no dzimšanas dienas līdz kāzām un pat bērēm. Laba rakija ir izgatavots no veseliem, pilnībā nogatavojušiem augļiem. Jebkura mājsaimniecība Balkānu reģionā, kurai ir kaut mazs augļu dārzs, taisa savu rakiju, un katrs to dara pēc saviem rituāliem.

Genevers jeb pirmssākums džinam (Genever)

Kā jau nosaukumā rakstīts, ar kadiķogu garšu gatavotais dzēriens ir kas līdzīgs džinam - džina priekštecis. Šo dzērienu var nobaudīt Beļģijā un Nīderlandē, kur arī tas radies. Alkohola saturā - no graudiem gatavots alkohols (spirits), kas savienots ar kadiķogām. Tieši no kadiķogām arī cēlies nosaukums Genever, jo Jemevre franču valodā nozīmē kadiķis. Iespējams atrast gan nogatavinātu geneveru, gan arī jaunu. Šo dzērienu gan nav tik viegli atrast, jo pārsvarā bāros to aizstājis džins

Schnapps (Schnapps)

Šis dzēriens (nejaukt ar šņabi) bija īpaši populārs Ziemeļamerikā 80-tajos un 90-tajos gados. Tas ir aizdomīga paskata sīrupīgs dzēriens, kas ir ļoti populārs Vācijā un daļā Austrijas. Tas tiek izgatavots no dažādu augļu, ābolu, vīnogu, zemeņu, aveņu, persiku un citu augļu vai ogu izejvielām. Schnapps satur no 20 līdz 40% alkohola. Šo dzērienu ir ieteicams dzert neatšķaidītu, lai pilnīgāk sajustu augļu buķeti. To bieži vien izmanto pēc ēšanas, lai uzlabotu gremošanu, kā arī lai sasildītos aukstās naktīs Alpu kalnos. Vispopulārākie Schnapps ir ābolu un ķiršu.

Zini vēl kādu "must have" dzērienu Eiropā? Ieraksti komentārā!

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12450218sec.