Ja esi nolēmis doties ceļojumā ar četrkājaino draugu, Tev noderēs šie padomi

Ja esi saimnieks četrkājainam draugam, doma, ka ilgāku laiku būsi prom no sava mīļā četrkājainā drauga tik ļoti skumdina, ka tiek nolemts mīluli ņemt līdzi ceļojumā. Iespējams, ka arī pats dzīvnieks izjustu pārāk lielu stresu, ja uz ilgāku laiku tiktu atstāts paziņu uzraudzībā, nevis kopā ar saimnieku. Tomēr, pirms ņem ceļojumā līdzi dzīvnieku, painteresējies par to, kas ir jāzina mīluļa saimniekam.

Protams, ārpus valsts robežām dzīvnieks nevar doties, ja saimnieks nav sagatavojis visus nepieciešamos dokumentus. Tāpat ļoti svarīgi ir būt sagatavotam arī stresa situācijās, kas mīlulim var rasties ceļojuma laikā. Tāpēc piedāvājam dažus ieteikumus, kurus būtu vērts ņemt vērā.

Sakārto visas formalitātes

Pirms ceļojuma sakārto visus nepieciešamos dokumentus, vislabāk - izveido tiem arī kopijas. Ceļojot ar lidmašīnu, lidsabiedrības pieprasa dokumentus par dzīvnieka veselības stāvokli, tāpat var tikt pieprasīta arī cita rakstiska informācija, bet - tas atkarīgs no aviokompānijas un valsts, uz kurieni dodies. Noteikti pirms ceļojuma vakcinē mīluli, lai pasargātu no bīstamām saslimšanām.

Paņem līdzi mantas, kas atgādina par mājām

Galvenās lietas, kas jāņem līdzi ceļojumā tavam četrkājainajam draugam, ir siksna pavadai un citi piederumi pastaigai, kaste gulēšanai, pārtikas un ūdens bļodas un maisiņus, lai varētu savākt izkārnījumu pēc suņa pastaigas laikā. Ja iespējams, paņem lietas, kas mīlulim atgādina mājas un ierasto vidi, piemēram, segu, rotaļlietas. Tas palīdzēs mazināt stresu.

Cilvēki, kuriem ir pieredze ceļojot ar dzīvniekiem, uzsver, ka ūdens nekad nevar būt par daudz. Stresa situācijās, kad dzīvnieks ir uztraucies, viņš var apgāzt ūdens bļodu vai neizdzert visu, kas tur ir ieliets, bet, nonākot viesnīcā, pēkšņi slāpst tik ļoti, ka ir gatavs izdzert tukšu visu bļodu.

Neaizmirsti pirmās palīdzības aptieciņu

Vienalga, cik ceļojums ir tāls vai garš, nekad nevar paredzēt, kas var atgadīties, tāpēc vislabāk ir būt nodrošinātam ar visu nepieciešamo. Pirmās palīdzības aptieciņā noteikti jāieliek cimdi, medicīniskā marle, pārsējs, dezinfekcijas līdzeklis.

Mūsdienās, pateicoties tehnoloģiskajiem izgudrojumiem, dažādas mobilās aplikācijas var palīdzēt rast risinājumu sarežģītās situācijās. Ceļojot kopā ar savu četrkājaino draugu, telefonā vari ielādēt "Pet First Aid" aplikāciju, kur saņemsi plašāku informāciju par to, kā rīkoties, kad ar dzīvnieku atgadījusies nelaime.

Aplikāciju vari apskatīt un lejuplādēt šeit!

Izprintē mīluļa attēlu

Tā kā nekad nevar paredzēt, kas notiks, vislabāk ir būt sagatavotam. Un, ja nu gadījumā mīlulis ir pazudis no tava redzesloka un nevari vairs atrast, lieliski būs, ja pie rokas būs dzīvnieka fotogrāfija, ko steigā parādīt apkārtējiem. Iespējams, ka kāds tikko būs pazudušo draugu redzējis un palīdzēs atrast.

Izvēlies dzīvniekiem draudzīgu viesnīcu

Pirms reģistrējies viesnīcā, noskaidro, vai tā ir dzīvniekiem draudzīga. Lai nav tā, ka ierodoties viesnīcā uzzini, ka tavs mīlulis te nemaz nedrīkst tajā palikt. Tāpat viesnīcā ir svarīgi painteresēties, vai apkārtne ir piemērota, piemēram, pastaigām ar suni. Šī informācija pasargās no nepatīkamiem pārsteigumiem un sarežģījumiem.

Vispirms veic izmēģinājuma ceļojumu

Izmēģinājuma ceļojuma organizēšana palīdzēs īstajam ceļojumam labāk sagatavoties gan pašam saimniekam, gan mīlulim. Paskaties, kā dzīvnieks reaģē uz pārvadāšanu, piemēram, speciālā būrītī. Neaizmirsti mīluli atalgot ar kārumu, kad viņš veiksmīgi ir izturējis pārbaudījumu.

Šādi izmēģinājumi palīdzēs arī pašam saimniekam saprast, ar ko var būt jārēķinās ceļojuma laikā un būt tam gatavam. Arī pats mīlulis jutīsies labāk, ja jau būs apradis ar šādām situācijām un sagatavots tam.

Braucot ar auto, apstājies ik pa laikam

Cilvēkiem parasti garos pārbraucienos ar auto ir nepieciešama apstāšanās, kāju izstaipīšana ik pēc divām vai divām ar pusi stundām. Arī dzīvniekam tas var būt atbilstošs laika posms, pēc kura apstāties.

Izpēti, vai pieturvietai tuvumā nav kāds dzīvniekiem draudzīgs parks, kur iziet nelielā pastaigā. Mobilā aplikācija: "BringFido" palīdzēs orientēties vidē, kur atrodies, un piedāvās tev tuvākos parkus, kur droši varat izstaipīt kājas.

Aplikāciju vari apskatīt un lejuplādēt šeit!

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.96616912sec.