Šie sporta veidi pagarina cilvēka dzīvi visvairāk [1]

Sabiedrībā ir visiem pieņemta atziņa, ka sportiski cilvēki pārsvarā dzīvo ilgāk. Daudziem patīk nodarboties ar skriešanu, peldēšanu vai velo braukšanu, taču Dānijas zinātnieki projektā ''City Heart'' ir atklājuši, ka daži sporta veidi būtiski pagarina cilvēka dzīvi. 

Sabiedrībā ir iesakņojusies atziņa, ka skriešana ir vispopulārākais veids, lai cilvēks varētu ilgi saglabāt savu fizisko pašsajūtu un dzīves kvalitāti. Taču zinātnieki 25 gadu ilgā pētījumā starp 8000 sievietēm un vīriešiem ir konstatējuši, ka cilvēki, kuri spēlē tenisu vai badmintonu, dzīvo ievērojami ilgāk. Pētījumā tika vērtēts cilvēku sociālais, izglītības un ekonomiskais stāvoklis. Pētījumā tika apliecināts, ka nesportiski dāņi dzīvo mazāk nekā sportiski.
Dzīves ilgumu atsevišķi sporta veidi vidēji pagarina par noteiktu gadu skaitu, piemēram:
- Skriešana par 3,2 gadiem
- Velo braukšana par 3,7 gadiem
- Futbols par 5 gadiem
- Badmintons par 6,2 gadiem
- Teniss par 9,7 gadiem.
Zinātnieki noskaidroja, ka cilvēki, kuri nodarbojas ar tenisu un badmintonu, ir labākā finansiālā stāvoklī, kas ļauj viņiem labāk, kvalitatīvāk un veselīgāk dzīvot, ēst un uzturēt iekļauties sabiedrībā. Vienlaikus šie sporta veidi nav monotoni un tos spēlē grupās, kas ir svarīgs socializācijas process, lai cilvēks justos psiholoģiski gandarīts. Šie sporta veidi piedāvā cilvēkam atkārtotos intervālos augstu sportisku intensitāti, kas labi iedarbojas uz cilvēka veselību. Zinātnieki iesaka vecākiem cilvēkiem arī skriešanu vai velo braukšanu veikt kopā ar partneri, jo sporta pozitīvais efekts tādā veidā tiek tikai vairots.

COMMENTS

(name)

1 aa 01/24/2019 15:44 ne jau sporta veids pagarina mūžu , bet finanšu stāvoklis- kam nav jāstrādā, tas dzīvo ilgāk.


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15894508sec.