Apdrošinātājs: novērojama tendence apdrošināšanas segumā iekļaut netradicionālus sporta veidus

Papildu klasiskiem sporta veidiem, kā futbols, basketbols, teniss un peldēšana, aizvien biežāk iedzīvotāji vēlas aktīvās atpūtas riskos iekļaut mazpazīstamus un daudziem pat nedzirdētus sporta veidus.

Gjensidige Latvija paredz, ka arī turpmāk šī tendence turpināsies. Tas ir izskaidrojams gan ar pēdējos gados strauji pieaugošo iedzīvotāju vēlmi pievērsties fiziskām aktivitātēm, gan ar plašo informācijas pieeju un vēlmi atšķirties.

Sporta veidi, kas pēdējos gados piepulcējušies klasiskajiem sporta veidiem, iegādājoties nelaimes gadījuma apdrošināšanu ir Roll balls (indiešu sporta veids), lakross, ledus burāšana, ziemas frīstails (slēpošana) un Pentanka spēle.

"Nelaimes gadījumu apdrošināšanu visbiežāk izvēlas cilvēki, kuri ikdienā saskaras ar regulārām fiziskām aktivitātēm, vai viņu darba specifika var radīt draudus veselībai. Pārējie iedzīvotāji, lai nodrošinātos pret neparedzētiem izdevumiem, kas gadījušies kāda nelaimes gadījuma dēļ, apdrošināšanu izvēlas salīdzinoši retāk," stāsta Gjensidige Latvija personu apdrošināšanas nodaļas vadītāja Ludmila Ščegoļeva.

Vēlamo sporta veidu izvēli nelaimes gadījumu apdrošināšanā lielākoties nosaka sezonalitāte. Ziemā visbiežāk cilvēki apdrošinās pret traumām, ko var gūt slēpojot, braucot ar snovbordu, vadot sniega motociklu, bet vasarā vispopulārākie sporta veidi ir volejbols, futbols, skrituļslidošana un visa veida ūdens sporta veidi.

2017. gada pirmajā ceturksnī Gjensidige Latvija kopumā nelaimes gadījumu atlīdzībās izmaksājusi par 15% vairāk nekā šajā pašā laika posmā pērn. Visbiežākās traumas, kas tiek gūtas aktīvās atpūtas laikā ir ekstremitāšu traumas, sastiepumi, mežģījumi, lūzumi, arī galvas un mugurkaula traumas.

Nelaimes gadījumu apdrošināšanas polisēs tiek iekļauta aktīvā atpūta – nodarbības trenažieru zālē, aerobika un visi tās paveidi, badmintons, skvošs, peldēšana, piedalīšanās sporta svētku ietvaros organizētajās disciplīnās, riteņbraukšana (izņemot kalnu), golfs, boulings, kērlings, orientēšanās sports, slidošana, distanču slēpošana, dambrete, šahs.  Kā arī sporta skolu nodarbības, treniņi un sacensības, skolās notiekošas fizkultūras nodarbības, izņemot piedalīšanās visa veida sacensībās. Komandas sporta veidi, kā hokejs, basketbols, futbols tiek iekļauti segumā papildus.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36985111sec.