Aptauja: 72% pirms došanās uz kaimiņvalstīm ceļojumu apdrošināšanu neiegādājas

Apdrošināšanas sabiedrības BALTA septembra sākumā veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka 72% respondentu, dodoties uz kaimiņvalstīm, ceļojumu apdrošināšanu nebija iegādājušies.

Atklājot, kāpēc ceļojumu apdrošināšana netika iegādāta, lielākā daļa jeb 61% aptaujāto norādīja, ka nav uzskatījuši to par nepieciešamu. Teju katrs piektais jeb 17% atzina, ka bija aizmirsuši par ceļojumu apdrošināšanas iegādi, savukārt 8% – pārliecināti, ka ar viņiem nekas slikts nevar notikt.

"Vēl joprojām lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju Lietuvu un Igauniju neuzskata par ārvalstīm, ne tikai aizmirstot par ceļojumu apdrošināšanas iegādi, bet nereti arī par līdzpaņemtiem derīgiem personas apliecinošiem dokumentiem. Diemžēl realitāte ir citāda – arī tepat kaimiņvalstīs mūs var piemeklēt dažādi negadījumi un ārkārtas situācijas, par kuru iespējamību un potenciālajiem finansiālajiem zaudējumiem pat neaizdomājamies," komentē Sandra Pietkēviča, BALTA Personu apdrošināšanas produktu un risku parakstīšanas pārvaldes vadītāja.

Šogad BALTA reģistrēto ceļojuma apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu skaits kaimiņvalstīs, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, palielinājies pat septiņas reizes. Neskatoties uz šo faktu, ceļojumu apdrošināšana diemžēl joprojām tiek iegādāta kūtri – S. Pietkēviča ir pārliecināta, ka galvenie iemesli tam ir informācijas trūkums par apdrošināšanas nepieciešamību, maldīgi priekšstati par apdrošināšanas izmaksām un iedzīvotāju vieglprātīga attieksme pret savu drošību. "Lielākoties cilvēki ir pārliecināti, ka apdrošināšana ir pārāk dārga, un pat neapsver tās iegādes iespēju. Tiesa, izmaksas atkarīgas no vairākiem faktoriem, bet lielākoties runa ir vien par dažiem eiro," norāda S. Pietkēviča, piebilstot, ka saskaņā ar BALTA datiem, ceļojumu apdrošināšanas izmaksas, dodoties uz Lietuvu vai Igauniju nedēļas nogalē, ir vien divi līdz trīs eiro.

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem apzinīgākie kaimiņvalstu apceļotāji ir Rīgas un Pierīgas iedzīvotāji, no kuriem vairāk nekā puse jeb 56% norādījuši, ka, dodoties uz Lietuvu vai Igauniju, ceļojumu apdrošināšanu bija iegādājušies. Savukārt, runājot par tālākiem ceļojumiem, aptauja atklāja, ka apdrošināšanu neiegādājas trešdaļa jeb 33% ceļotāju.

Jāatzīmē, ka īsi brīvdienu braucieni uz Igauniju un Lietuvu, kļūst arvien populārāki. Lietuvas Tūrisma valsts departamenta un Igaunijas Tūrisma padomes statistika liecina, ka gadu no gada Latvijas iedzīvotāju interese par kaimiņvalstīm kā ceļojuma galamērķi palielinās. Pērn, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, Latvijas iedzīvotāju interese ceļot uz Lietuvu pieaugusi par 15%, turpretim Igauniju izvēlējušies par 11% Latvijas tūristu vairāk.

Tāpēc, domājot par savu drošību, pirms došanās uz Lietuvu vai Igauniju, BALTA atgādina gan par ceļojumu apdrošināšanas iegādi, gan līdzi paņemt derīgu personas apliecinošu dokumentu.

Tāpat arī noteikti nevajag aizmirst par Eiropas veselības apdrošināšanas karti (EVAK), kas sniedz Latvijas iedzīvotājiem iespējas saņemt valsts garantēto neatliekamo medicīnisko palīdzību Eiropas Savienības dalībvalstīs, Norvēģijā, Lihtenšteinā, Īslandē un Šveices Konfederācijā, maksājot attiecīgajā valstī noteikto pacienta iemaksu. Ar EVAK izdevumus par pacienta iemaksu kompensē BALTA, turklāt karti bez maksas var saņemt, personīgi ierodoties Veselības norēķinu centra centrālajā birojā vai kādā no teritoriālajām nodaļām.

BALTA veiktajā aptaujā sadarbībā ar pētījumu aģentūru "RAIT" piedalījās 301 respondents no visas Latvijas. Pētījums norisinājās šogad interneta vidē no 5. līdz 7. septembrim.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13136292sec.