5 padomi, kas mazākos ceļotājus mudinās mazgāt rokas

Roku mazgāšana ir svarīga no tīrības viedokļa, bet bieži vien bērniem ir dažādas atrunas, lai to darītu regulāri. Ikdienas pienākumu dažādos veidos var pārvērst interesantā piedzīvojumā, lai bērni mazgātos ar prieku. Tomēr šeit neiztikt bez pieaugušo palīdzības.

"Katrs pienākums bērniem ir nedaudz apnicīgs, tādēļ cenšamies, lai roku mazgāšana būtu kaut nedaudz interesantāka nodarbe. Esam izveidojuši smaržīgu ziepju sēriju, kurā katrā no ziepītēm ir cita rotaļlieta – ponijs, varde, automašīna, gredzentiņš u.c. Bērna mērķis ir tikt pie rotaļlietas, bet tas iespējams, regulāri mazgājot rokas. Satiktās mammas vēlāk mums joko, ka mazie kļuvuši atkarīgi no roku mazgāšanas. Pat tik cītīgi mazgājoties, visticamāk, vajadzēs kādas divas, trīs nedēļas, lai nomazgātu ziepju gabalu un iegūtu rotaļlietu," interesanto pieeju roku mazgāšanas veicināšanā komentē SIA "Art Soapworks" ziepju ražotnes Liepājā ražošanas vadītāja Dina Žvagiņa.

Trīs bērnu mamma un bloga "Mammas rokas" autore Laine Lapiņa no Cēsīm ikdienā pievērš lielu uzmanību, lai mazākajiem ģimenē būtu tīras rokas: "Skolās daudz tiek runāts par higiēnu un arī mācītas pareizas tehnikas rūpīgai roku mazgāšanai. Bērni to ņem vērā. Piemēram, vienreiz notika eksperiments ar baltmaizes aptaustīšanu un tālākiem vērojumiem nedēļas garumā, kā aug baktērijas. Kopš mājās ir mazulis, ļoti bieži visi mazgājam rokas. Ciemiņi arī tiek vienmēr aicināti nomazgāt rokas un zina, ka tas ir pirmais, kas jāizdara, pie mums ierodoties. Lietojam pamatā ziepes, bet speciālus dezinfekcijas līdzekļus vadājam līdzi mašīnā, īpaši vīrusu laikā."

Pieci padomi, kas mudinās bērnus mazgāt rokas

  • Bērns ir vecāku spogulis – regulāri mazgā rokas, un arī viņš to darīs.

  • Kopā internetā pameklējiet, kā izskatās baktērijas: "Katra no tām cīnās par vietu uz tavām rokām!" būs diezgan pārliecinošs arguments doties mazgāt rokas.

  • Biežāk trauciņā mainiet ziepes! Variet iekārtot kastīti, kurā likt iesāktās ziepes. Pēc laika atkal samainiet zilās ziepes pret zaļajām, dekoratīvās pret caurspīdīgajām utml.

  • Veikalā vai tirdziņā dodiet iespēju bērnam pašam izvēlēties ziepes pēc izskata un smaržas, lai viņam ir savas "īstās" ziepes.

  • Nav jābūt ķīmiķim, lai kopā pagatavotu ziepes mājās. Uzdevuma atvieglošanai var nopirkt ziepju gatavošanai paredzēto komplektu.

SIA "Art Soapworks" ražo ziepes un vannai paredzētos burbuļkubus, un uzņēmuma mērķis ir piedāvāt pircējiem produktu, kas apvieno dabisko izejvielu kvalitatīvās īpašības un labu dizainu. Vannas kubu sastāvā ir jūras sāls un vīnogu kauliņu eļļa. Liepājā tiek ražotas uz glicerīna bāzes veidotas ziepes un speciālas eko ziepes. 2019. gadā uzņēmums "Art Soapworks" atzīmēs 10 gadu jubileju. Liepājas SIA "Art Soapworks" ziepes nopērkamas dažādos Latvijas ražojumu veikalos un tirdziņos visā Latvijā.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.26940203sec.