No ceturtdienas Latvijā var maksāt ar viedtālruni

Latvija ir pirmā no Baltijas valstīm, kurā no ceturtdienas var norēķināties ar viedtālruni. Mobilo maksājumu risinājumu izstrādājusi banka Citadele kopā ar globālo maksājumu tehnoloģiju uzņēmumu Mastercard. Risinājums ieviests 8 mēnešu laikā, investējot vairāk nekā vienu miljonu eiro.

Lai maksātu ar viedtālruni, tas līdzīgi kā bezkontakta karte jāpietuvina terminālim – pirkuma apmaksa notiks brīdī, kad ekrānā parādīsies maksājuma apstiprinājums. Norēķināties ar viedtālruni var tur, kur uzstādīti bezkontakta termināļi – jau 15 000 vietās Latvijā  un kopumā pie 6,5 miljoniem tirgotāju visā pasaulē .

"Attīstoties tehnoloģijām, mums ir iespēja piedāvāt arvien mūsdienīgākus pakalpojumus. Jau 35% iedzīvotāju vēlētos veikt maksājumus ar viedtālruni, taču līdz to izmantošanai plašā mērogā būs vēl nepieciešams laiks. Mūsu pieredze rāda, ka, tiklīdz cilvēki ir izmēģinājuši kaut ko ērtu un mūsdienīgu, viņi vairs nevēlas atgriezties pie iepriekšējiem risinājumiem," stāsta Citadeles biznesa stratēģijas ieviešanas un biznesa attīstības vadītājs Vladislavs Mironovs.

"Šis ir svarīgs pavērsiens maksājumu nozarei Baltijas valstīs. Pateicoties Citadeles un Mastercard efektīvajai sadarbībai, mēs atklājam inovatīvu risinājumu drošiem un vienkāršiem norēķiniem ikdienā," stāsta Mastercard Baltics vadītājs Johans Modeniuss (Johan Modenius).

Veicot norēķinu testēšanu, Citadeles mobilo maksājumu ieviešanas komanda novēroja, ka mobilo maksājumu priekšrocības tiek novērtētas vietās, kur ir garākas rindas vai cilvēki ir steidzīgāki. Tāpat mobilos maksājumus aktīvi izmantoja tad, kad naudas maks atstāts mājās, piemēram, dodoties pastaigā vai sportiskās aktivitātēs. Izmēģinot maksājumus ar viedtālruni, cilvēki visbiežāk izvēlējās norēķināties par pirkumiem mazumtirdzniecības veikalos, degvielas uzpildes stacijās, arī aptiekās un pašapkalpošanās automazgātavās, noskaidrots mobilo maksājumu testēšanas laikā.

Pirkumi ar viedtālruni Android lietotājiem

Maksājumi ar viedtālruni pieejami visiem Citadele klientiem, kuri lieto Android operētājsistēmas viedtālruņus  un ir MasterCard vai Maestro karšu īpašnieki. Tos iespējams aktivizēt bankas mobilajā lietotnē. Turpat iespējams mainīt maksājumu limitus, individuāli nosakot darījumu summu, ko iespējams veikt bez PIN koda ievadīšanas. Vairāk informācijas par maksājumiem ar viedtālruni https://www.cblgroup.com/files/img/Citadele_mob_maksajumi_instrukcija_lab_0609.jpg

Mobilie risinājumi arī citu operētājsistēmu lietotājiem

Citu operētājsistēmu tālruņu lietotājiem Citadele piedāvā alternatīvus mobilo maksājumu risinājumus – aproces un uzlīmes ar bezkontakta tehnoloģiju. Maksājumi notiks tāpat kā ar viedtālruni – uzlīme vai aproce būs jāpietuvina terminālim.     

Tikpat droši, kā citi bankas maksājumi

Maksājumi ar viedtālruni, tāpat kā citi bankas piedāvātie pakalpojumi, ir droši. Mobilajos maksājumos ievēroti visi starptautisko karšu sistēmu drošības standarti un arī mobilajai lietotnei izstrādāta augstākā līmeņa aizsardzība. "Papildus drošībai pats lietotājs var noteikt summu, līdz kurai atļauts veikt maksājumu bez PIN koda ievadīšanas, taču par pirkumiem, kas lielāki par 50 eiro, PIN koda ievadīšana ir obligāta. Tāpat vajadzības gadījumā ir iespējams attālināti atslēgt mobilo maksājumu funkciju," stāsta Citadeles IT un tehnoloģiju stratēģijas un attīstības vadītājs Slavomirs Mizaks (Slavomir Mizak).

Viedtālruņi arvien vairāk sāk pildīt citu ierīču funkcijas, tāpēc to īpašnieki aicināti parūpēties par to drošību – uzstādīt ekrāna aizsardzību (bloķēts ar figūru, PIN, pirkstu nospiedums vai parole), kā arī regulāri iestatot mobilo lietotņu un operētājsistēmas atjauninājumus.

Mobilie maksājumi kļūs arvien populārāki

Mobilie maksājumi daudzās pasaules valstīs kļuvuši par ikdienu. Tiek prognozēts, ka jau 2020. gadā 38% no karšu maksājumiem Eiropā tiks veikti digitāli, piemēram, ar viedtālruņiem vai citām ierīcēm.

Mobilo norēķinu risinājums ir Citadeles oriģinālpakalpojums, ko uzņēmuma inovāciju programmas ietvaros kopīgi ir izstrādājuši Citadeles darbinieki no trīs komandām: karšu un mobilo maksājumu, e-biznesa un IT daļas sadarbībā ar IT uzņēmumu "D8 Corporation".

Banka Citadele ir trešā lielākā banka Latvijā pēc klientu skaita. Citadeles grupa tiek pārvaldīta no Latvijas. Tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Šveicē. Citadele nodrošina norēķinus un karšu maksājumus, aizdevumus, noguldījumu, ieguldījumu, aktīvu pārvaldes un līzinga pakalpojumus, kā arī virkni ekskluzīvus, unikālus produktus. Citadeles vīzija ir kļūt par labāko finanšu pakalpojumu sniedzēju Baltijas valstīs privātpersonām un mazajiem un vidējiem uzņēmumiem.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29124498sec.