| Bizness

Starptautiskā tūrisma izstādē «Balttour 2018» aicinās apceļot Latgali

Starptautiskajā tūrisma izstādē - gadatirgū „Balttour 2018”, kas šogad  jau 25. reizi  no 2. līdz 4. februārim norisināsies BT1 izstāžu kompleksā Rīgā, vienotā stendā  Latgales tūrisma iespēju daudzveidību piedāvās Latgales novadu un pilsētu pašvaldību tūrisma speciālisti, kā arī tūrisma uzņēmumu pārstāvji.   

Latgales stenda dalību starptautiskajā tūrisma – izstādē gadatirgū “Balttour” nodrošina Latgales tūrisma asociācija “Ezerzeme” (LTA) kopīgi sadarbojoties ar Latgales pašvaldībām un Latgales plānošanas reģionu. Pateicoties  LTA mērķtiecīgam darbam un Latgales pašvaldību atbalstam, reģiona stendā tika ietverts plašs tūrisma piedāvājums, kas pieejams Latgalē – naktsmītnes, apskates objekti, velo maršruti, aktīvā tūrisma iespējas, piedāvājumi ģimenēm ar bērniem, atpūta pie ūdeņiem.  

Latgales pašvaldību tūrisma informācijas centru speciālisti izstādes apmeklētājiem sagatavojuši jaunus tūrisma materiālus, kas palīdzēs saplānot ceļojumus uz Latgali. Sadarbībā ar pašvaldību speciālistiem LTA izdevusi jaunu Latgales tūrisma karti, kurā saistošus piedāvājumus atradīs gan aktīvā tūrisma piekritēji, gan ģimenes ar bērniem, kas reģionam ir ļoti nozīmīgi segmenti.

Dodoties uz Latgali, šogad tūristus gaida daudzi jaunumi. Aglonas novadā izveidots “Briežu dārzs”, kur var apskatīt dambriežus, uzzināt interesantus faktus par šiem dzīvniekiem un to audzēšanu.

Preiļu kapelā, kurai pērn bija 200 gadi, dziedošā gide Irēna Kjarkuža piedāvā noklausīties 30 min. dziedājumus. Preiļu pludmales aktīvajā zonā darbojas āra terases kafejnīca “Pampūkas”, kur  var nogaršot siera “Čedars” saldējumu un degustēt 3 “Čedara” šķirnes. Gliemežu audzētājs "Ošu māju" saimnieks Ainis Noviks apmeklētājiem tagad piedāvā arī gliemežu SPA - vīngliemežu masāžu sejai.

Daugavpilī darbu sākuši vairāki jauni tūrisma objekti: piedzīvojumu parks “Daugavpils Tarzāns”, I Pasaules kara muzejs, jauna kvesta istaba, skatu laukums Mārtiņa Lutera baznīcas tornī, atpūtas komplekss “Sanmari”, kurā ir viesnīca SPA centrs, trenažieru zāle, semināru telpa, restorāns un bērnu kafejnīca. Daugavpils cietoksnī atjaunots piemineklis Latvijas Brīvības cīņās kritušajiem Latvijas armijas Zemgales divīzijas 10. Aizputes kājnieku pulka karavīriem, uzstādīts vides objekts “Cietokšņa spoks”. Tiek piedāvātas jaunas tematiskās ekskursijas: “Daugavpils pa tramvaja logu”,  “Ekskursija pa Daugavpils cietoksni un ekspozīcijas “Atmiņu lāde” apmeklējums”, Šmakovkas muzejā ir iespēja piedalīties šmakovkas darināšanas meistarklasē. Ir arī jauni pakalpojumu sniedzēji, kas piedāvā aktīvās atpūtas inventāru: velosipēdu, SUP dēļu un kajaku nomu.

Daugavpils novadā gida pavadībā grupām piedāvā apmeklēt I Pasaules kara bunkurus. Ekskursijas noslēgumā ir iespēja apskatīt lielāko militārās tehnikas kolekciju Latvijā, kas atrodas līdzās Sventes muižai un papusdienot kara lauka virtuvē, apstākļos, kas maksimāli pietuvināti karavīru dzīvei īstenībā. Vienotā maršrutā, apmeklējot Slutišķu vecticībnieku lauku un ieturot maltīti turīgu vecticībnieku gaumē, grupām tiek dota iespēja iepazīt vecticībnieku dzīvesziņu.

Rēzeknē no maija līdz septembrim var apmeklēt jauno 6 celiņu 25 m garo apsildāmo āra peldbaseinu. Jauns peldbaseins durvis pērn vēris arī Krāslavā. Rēzeknē sākusi darboties Olimpiskā centra viesnīca “RESTART” ***, kas piedāvā labiekārtotus standarta, LUX klases numurs un numurus, kas pielāgoti cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kā arī iekšējo baseinu, saunu un infrasarkano kabīni viesnīcas klientiem, konferenču telpu un kafejnīcu.

Balvu ezerā Balvos darbu sākusi 200 m gara kabeļveikborda trase, kurā ir 2 tramplīni. Te piedāvā katamarāna un SUP dēļu nomu, piknika vietu un āra kubulu. Savukārt gleznainajā Balvu muižas parkā pie Balvu ezera atklāts arhitekta Didža Jaunzema veidotais instalācijas objekts „Gaiss”- pasaulē lielākais vēja zvanu ansamblis, kas veidots kā simbolisks koks, kurš, reaģējot uz gaisa kustību, ar vēja stabulēm rada mūziku. „Gaiss” ir viens no pieciem dabas vides objektiem, kas tapis Ziemeļlatgales pašvaldību kopprojekta „Loba doba Zīmeļlatgolā jeb atklāj dabas pētnieku sevī!” ietvaros. Baltinavas novadā atklāts objekts „Zeme”. Rugāju novadā - vides instalācija „Loba doba”, kurā attēlota visu četru dabas stihiju simbioze, Viļakā – „Ūdens”, vides objekts „Uguns” Kārsavas novada dabas parkā „Numernes valnis”.

Salons “Pelnrušķītes sapnis” Ludzā  piedāvā ietērpties stilizētos dažādu laikmetu vēsturiskos tērpos gan bērniem, gan pieaugušajiem, iznomā tematiskos un karnevāla tērpus, piedāvā telpas foto sesijām.  Salona telpās var apskatīt kuplo troļļu ģimeni, pagājušā gadsimta foto laboratoriju un dažādas Ludzas iedzīvotāju kolekciju izstādes.  Piedāvā teatralizētu ekskursiju grupām “Lūcijas nakts pasakas”, kuras laikā var iejusties kāda no viduslaiku pils iemītnieka ādā, uzzināt daudzos ar Ludzas pils princesi Lūciju un ezeriem saistītos nostāstus, izkustēties, kā arī atklāt mūsu pils noslēpumus.  Kara gados izpostītā un pirmatnējā izskatā restaurētā Ludzas Lielā sinagoga, tagad ir Ludzas Novadpētniecības muzeja filiāle, kurā ir lūgšanu telpa, modernas ekspozīcijas, kas vēsta par   kino dokumentālistu, leģendu Hercu Franku un viņa tēvu - Ludzas fotogrāfu Vulfu Franku. Atsevišķa ekspozīcija vēsta par  Ludzas ebreju dzimtu likteņiem.

“Atpūta Ludzā” piedāvā velosipēdu, laivu, ūdens motociklu, ūdens slēpju, SUP dēļu nomu un peintbolu. Romantiskai gaisotnei tiek piedāvāta peldošā pirts ezera vidū, bet Makšķerēšanas un atpūtas mājiņa uz ezera - komfortablai zemledus makšķerēšanai. Grīdā ir iebūvēti caurumi, caur kuriem tiek ķertas zivis. Uz jumta atrodas saules baterijas, kas dod apgaismojumu nakts zvejai. Grupas var doties izbraucienā ar motorizētu plostu pa Mazo Ludzas ezeru, turklāt ir iespēja izjust latgalisko kolorītu – uzdziedāt kopā ar Tihovsku ģimeni un pavingrinies instrumentu spēlē. Veselības un skaistuma studija “Peloid SPA” Ludzas viesnīcā “Lucia” piedāvā dūņu un zilo mālu aplikācijas, dūņu vannas, parafīna vanniņa ar zilajiem māliem rokām un kājām.   

Latgales stendā tradicionāli gaida tikšanās ar Krāslavas keramiķi Valdi Pauliņu.  Visu izstādes laiku stendā darbosies Turku pirts ciema (Līvānu novads),  Šmakovkas dedzinātavas (Kārsavas novads, Malnava) pārstāvji. 2. februārī būs iespēja satikt Daugavpils sikspārņu centra speciālistus un “Dzīļu” maiznīcas saimnieci Ainu Barsukovu (Kārsavas novads, Malnava). 2. februārī Latgales kopējo stendu atraktīvāku un vēderpriekiem bagātāku darīs bioloģiskā z/s “Juri” (Rušonas pagasts, Riebiņu novads) ar mājās ražotajiem sieriem.  2.-3. februārī stendā būs arī Rāznas nacionālā dabas parka un “Kroma kolna” pārstāvji.  Izstādes laikā tiks rīkota arī loterija, kurā dalībnieki varēs vinnēt vērtīgas balvas, ko sarūpējuši Latgales tūrisma uzņēmumi.

Starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus „Balttour” ir Baltijā nozīmīgākā tikšanās vieta tūrisma  profesionāļiem un potenciālajiem tūrisma produktu patērētājiem, kur veidojas jauni kontakti un tiek stiprināta esošā sadarbība, tā ir arī vieta, kur ir iespēja uzrunāt individuālos ceļotājus. Popularizējot tūrisma 2018.gada tūrisma piedāvājumu, šogad jau aizvadītas trīs starptautiskās tūrisma izstādes-gadatirgi Somijā, Nīderlandē un Lietuvā. Vēl gaidāms darbs starptautiskajās tūrisma izstādēs Igaunijā un Vācijā - Minhenē un Berlīnē, kā arī Baltkrievijā - Minskā.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 16.04.2024 - 23.04.2024 “Following the Trails of Karaite History” Trakai TIC
Celebrating the Year of Lithuanian Karaims, Trakai Tourism Information Center has created thematic route “Following the Trails of Karaite History”. In this | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12644196sec.