| Bizness

Starptautiskais «Eiro Velo 13» velomaršruts iesniegts izvērtēšanai

Vidzemes Tūrisma asociācija kopā ar Vidzemes augstskolu un Eiropas Velo Federāciju pagājušajā nedēļā iesniegusi oficiālu pieteikumu, lai aptuveni 10 000 km garais Eiro Velo 13 jeb "Dzelzs Priekškara" velomaršruts kļūtu par oficiālo Eiropas Padomes Kultūras maršrutu.

Pieteikums tika iesniegts Pasaules Tūrisma dienā, 2018. gada 27. septembrī, Eiropas Padomes gadskārtējā Eiropas kultūras maršrutu forumā Gorlicā, Vācijā. Latvijā pašlaik ir tikai divi no trīsdesmit diviem (32) oficiāliem Eiropas Padomes kultūras maršrutiem – Hanzas pilsētu savienības un Jūgendstila.

Eiropas Padomes Kultūras maršrutu forums ir nozīmīgākais šāda veida pasākums kurš tiek rīkots reizi gadā, pulcējot augstākā līmeņa kultūras tūrisma ekspertus, dažādu valstu un starptautisku organizāciju pārstāvjus ne tikai no visām 47 Eiropas Padomes dalībvalstīm, bet arī ASV, Meksikas, Gruzijas, Ukrainas u.c. pasaules valstīm. Foruma laikā tika prezentēti trīs potenciālie kultūras maršruti, kuru starpā bija arī "Eiro Velo 13", kura idejas autors ir bijušais Eiropas Parlamenta Transporta un tūrisma komitejas vadītājs Mihaels Krāmers.

Projektu pieteikums tika izstrādāts un iesniegts Eiropas Padomes Kultūras maršrutu Institūtam, Interreg Europe pārrobežu programmas projekta "Cult-RInG" – "Kultūras maršruti kā ieguldījums izaugsmei un nodarbinātībai" (Cultural Routes as Investment for Growth & jobs) ietvaros.

Eiropas kultūras ceļi ir īsts Viseiropas tūrisma produkts, kas sniedz iespēju doties pa kultūras ceļiem, ko raksturo Eiropas pamatprincipi: cilvēktiesības, demokrātija kultūras jomā, kultūras daudzveidība, identitāte, dialogs un savstarpēja apmaiņa. Šim nosaukumam precīzi atbilst "Eiro Velo 13", kas vairāk nekā 10 000 km garā maršrutā dot iespēju cilvēkiem iepazīt valstis, kas vairākas desmitgades bija nošķirtas no demokrātiskās pasaules un ļauj iepazīt unikālas vēstures liecības un iepazīt mazāk zināmus tūrisma apskates objektus. Tas rada iespēju vairāk uzzināt par šīm savulaik pārējai pasaulei slēgtajām valstīm, par šo valstu kultūru, tradīcijām un arī militāro mantojumu.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.215415sec.