| TN.LV

DJ un pasākumu vadītājs: Latvieši prot visu, arī ballēties!

DJ,  pasākumu vadītājs un Biznesa augstskolas Turība absolvents Kārlis Blumfelds spēlē aptuveni 20 pasākumos mēnesī. Savā viedoklī viņš stāsta, ka Tas, ka latvieši neprot ballēties, ir mīts! Latvieši prot visu, arī ballēties! Ir ļoti jautri pasākumi. Vienkārši ir jāprot atrast atslēgas uz cilvēku sirdīm.

Gandrīz 200 kāzas un 2 bēres

Vienas vasaras laikā sanāk spēlēt aptuveni 30 kāzās, bet papildus tam ir arī sporta svētki, uzņēmumu ballītes u.c. Aptuveni 20 pasākumi mēnesī, vismaz karstās sezonas laikā. Ziemā ir mazliet mazāk, bet šobrīd arī tā tendence izlīdzinās un cilvēki aktīvi atpūšas arī ziemā. Šobrīd manā kontā ir gandrīz 200 kāzas.

Ir gadījies spēlēt arī bērēs. Faktiski pirmajā reizē pat nezināju, ka spēlēšu bērēs. To apjautu tikai tad, kad piebraucu pie pasākuma vietas un atklājās, ka tā ir kapsēta. Vienā gadījumā man bija jānodrošina tikai fona mūzika, otrajā reizē – aizgājējs bija vēlējies, lai tiek atskaņota konkrēta pleiliste. Bēres vai kāzas, bet patiesībā jau uzdevums ir viens – radīt cilvēkiem labas sajūtas. Un šīs labās sajūtas var būt gan miers, gan pārdomas, gan jautrība un enerģija. Šobrīd manā profesionālajā darbībā ir trīs galvenie virzieni – DJ darbs, tehniskais nodrošinājums pasākumos un pasākumu vadīšana. Esmu tāds vakara muzikāli izklaidējošais personāžs.

Latvieši prot visu, arī ballēties!

Latvieši prot ballēties, vienkārši katram ir sava mūzikas gaume, un tas arī ir DJ uzdevums - atrast katram ko piemērotu. Labs DJ spēj ne tikai tehniski kvalitatīvi samiksēt dziesmas, bet arī veidot kompozīciju visam pasākumam.

Ir ballītes, kurās viss notiek pats no sevis, lai gan parasti jau latviešiem tikai vajag kādu, kurš mazliet padīda, un lietas notiek. Sākumā tikai jāsalauž ledus, un tam man noder dažādas iepazīšanās spēles vai dejas, kas jādejo visiem kopā.

Kāzās neiztikt bez Dona un “Bermudu divstūra” dziesmām

Protams, ir dziesmas, bez kurām nav iedomājamas nevienas kāzas. Pēdējā laikā tā ir grupas “Bermudu divstūris” dziesma “Zaudējam brāli”. Neizpaliek arī Raimonda Paula popūrijs, arī jauniešiem patīk. Un kāzu klasiskajā komplektā ietilpst arī kāda Dona dziesma. Protams, ir bijušas arī ļoti specifiskas kāzas, kad jaunais pāris vēlas tikai drum&bass vai elektronisko mūziku, bet pat šādās kāzās, kamēr vēl vecāki un vecvecāki vēlas ballēties, var atrast vietu arī Raimonda Paula popūrijam.

Atkārtot! Atkārtot!

Ir arī tādi gadījumi, kad viesi prasa vienu un to pašu dziesmu atkal un atkal, bet es nekad neatsaku. Ja cilvēku dara laimīgu iespēja piecas reizes pēc kārtas klausīties Grigorija Ļepsa dziesmu “Rjumka vodki”, kāpēc gan to liegt?! Ir pasākumi, kuros vairākas reizes atkārtoju grupas “Labvēlīgais tips” dziesmu “Naukšēnu disko” vai kādu no “Bermudu divstūra” dziesmām. Bērnu pasākumos ar lielu sajūsmu tiek uztvertas visas mazliet nepareizās un trakās dziesmas, piemēram, “Ballējam, neguļam!”, lai gan mazie ballētāji ar prieku klausās un dejo arī pie “Alfabēta dziesmiņas”, pie Lotes dziesmas vai slavenās “Dipu dapu lācis nāk”. Interesanti, ka mazie bērni, kuri nekad dzīvē nav dzirdējuši rokenrolu, to izdzirdot pirmo reizi, visbiežāk metas dejot. Laikam jau tajā mūzikā ir kaut kas tāds.

Ballītes mūsdienās kļūst kvalitatīvākas

Lai ballīte izdotos, tomēr vajag DJ vai grupu, īpaši jau kāzām. Ir jābūt kādam, kas apvieno cilvēkus. Tāpat ir nepieciešams arī vakara vadītājs vai kāds, kurš apvieno abus. Labā ballītē nevar būt laika rāmji – ja cilvēki aktīvi dejo, labs DJ neizslēgs mūziku tikai tāpēc, ka pienācis norunātais laiks, kad doties mājās. Visam ir savas robežas, bet publika ir jājūt. Tāpat arī gadījumos, kad visi ir iekarsuši trakā dejā, nevajag uzreiz pāriet uz lēno gabalu tikai tāpēc, ka esi tā ieplānojis. Tas ir kā sacirst pasākumu ar cirvi, un labi DJ vai pasākumu vadītāji tā nedara.

Pasākumu tendences mainās – ja agrāk lielākoties aicināja grupas, tad vienu brīdi – tikai DJ, šobrīd populārs ir zelta vidusceļš. DJ un neliela grupa, kas nospēlē īsu koncertiņu. Tas ir ļoti pareizi – grupa vai duets nospēlē īsu programma, rada pacilājuma sajūtu, un cilvēki ir gatavi ballēties.

Pašas ballītes mūsdienās kļūst kvalitatīvākas, cilvēki vēlas aizvien jēgpilnāku un skaistāku atpūtu. Samazinās arī ballīšu ilgums – ja kādreiz ballējās līdz pieciem, pat sešiem rītā, tad tagad viesi izklīst ap diviem vai trijiem. Ballītes ir īsākas, bet kvalitatīvākas un piepildītākas.

Plašāk par to, kādas ir DJ darba aizkulises un ballīšu kultūra Latvijā, varēs uzzināt vieslekcijā „Pasākumi un DJ – darbs kā hobijs”, kas notiks Biznesa augstskolā Turība 26. septembrī plkst. 18.00. Vairāk par vieslekciju un pieteikšanos var uzzināt augstskolas mājas lapā.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12164712sec.