| Pētījumi & Statistika

Aptauja: Iedzīvotāji vasaru vēlas pavadīt kopā ar ģimeni un draugiem

Teju divas trešdaļas jeb 64% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem šīs vasaras brīvo laiku vai savu atvaļinājumu vēlas pavadīt kopā ar ģimeni vai draugiem.

Vairāk nekā trešā daļa iedzīvotāju vasaras brīvo laiku plāno izmantot, izguļoties vai kā citādi atjaunojot enerģiju (37%) vai veicot dažādus atliktus darbus mājās vai dārzā (35%). 

Mazāk nekā trešā daļa iedzīvotāju šovasar plāno doties ceļojumā – vai nu apceļot Latviju (30%), vai doties uz ārzemēm (29%), vai arī apmeklēt jaunas, līdz šim neredzētas vietas (29%).

Ceturtā daļa Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem šovasar gribētu apmeklēt kādu kultūras, mūzikas vai izklaides pasākumu.

Aptuveni desmitā daļa iedzīvotāju šovasar grib gūt jaunus iespaidus – iepazīties ar jauniem cilvēkiem (11%) vai iesaistīties jaunās, līdz šim neizmēģinātās aktivitātēs (10%). Turklāt katrs divdesmitais (5%) šovasar vēlētos izbaudīt kādus ekstrēmus piedzīvojumus.

Aptaujā aptvertās vasaras aktivitātes naskāki paveikt ir jaunieši vecumā līdz 30 gadiem. Tomēr attiecībā uz ar ģimeni vai draugiem kopā pavadīto vasaras laiku jāatzīst, ka gan jaunieši, gan arī pieaugušie vecumā līdz 40 gadiem ir biežāk nekā citās vecumgrupās noskaņoti šovasar būt kopā ar saviem tuvajiem.

Vēl var novērot arī tādas likumsakarīgas vasaras plānu iezīmes, ka laukos dzīvojošie biežāk nekā pilsētnieki šovasar plāno paveikt dažādus līdz šim atliktos darbus dārzā vai mājā. Tikmēr ārzemju ceļojumos biežāk plāno doties iedzīvotāji ar augstāku pārticības līmeni (viņu personīgie ienākumi pārsniedz 1000 eiro mēnesī). Savukārt iedzīvotāji no lielākām – vismaz četru cilvēku – ģimenēm šovasar biežāk nekā mazāko ģimeņu pārstāvji plāno vasaru pavadīt savas ģimenes vai draugu lokā. 

Par aptauju

Aptauju veica pētījumu kompānija Kantar TNS laikā no 2018. gada 29. līdz 31. maijam, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 913 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 60 gadiem.

Kantar TNS pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas iedzīvotāju kopumam vecumā no 18 līdz 60 gadiem. Izlases kopa ir veidota, balstoties uz gadījuma izlasi, un tās organizēšanā Kantar TNS strikti ievēro ESOMAR rekomendācijas aptauju internetā izlašu veidošanā un veikšanā.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.50204587sec.