| Pētījumi & Statistika

Lidosta «Rīga» atzīta par otro Eiropas straujāk augošo lidostu

Starptautiskā lidosta “Rīga” 2018.gada 2.ceturksnī bijusi otrā Eiropas straujāk augošā lidosta, liecina Starptautiskās Lidostu padomes (Airport Council International, ACI) pārskats par lidostu darbības rādītājiem Eiropā.

Gada otrajā ceturksnī lidostā “Rīga” apkalpoto pasažieru skaits pieaudzis par 17,4%, salīdzinājumā ar pērnā gada attiecīgo periodu, ļaujot Rīgas lidostai ierindoties otrajā vietā Eiropas straujāk augošo lidostu TOP 5 lidostu grupā ar 5 – 10 miljoniem apkalpoto pasažieru. Vidēji Eiropas lidostās pasažieru skaits gada otrajā ceturksnī audzis par 6%, liecina ACI dati.

Lidostas “Rīga” izaugsme ir turpinājusies arī jūlijā – gada septītajā mēnesī lidostā “Rīga” apkalpoti 739 403 pasažieri, kas ir par 14,4% vairāk nekā attiecīgajā laika posmā pērn. Turklāt jūlijā pārsniegts vienā mēnesī apkalpoto pasažieru skaita rekords – pirmo reizi lidostas vēsturē vienā mēnesī apkalpoti vairāk nekā 700 000 pasažieru.

Kopumā gada pirmajos septiņos mēnešos pasažieru skaits lidostā “Rīga” audzis par 17,5%, sasniedzot  3,99 miljonus pasažieru. No tiem gandrīz 30% ceļojuši transfērā, izmantojot Rīgas lidostu kā pārsēšanās punktu, lai dotos uz tālākiem galamērķiem citviet pasaulē. Populārākie lidostas “Rīga” galamērķi 2018.gada septiņos mēnešos bija Londona, Maskava un Helsinki.

Ievērojami - par gandrīz 31% - pieaudzis lidostā “Rīga” apkalpoto kravu apjoms, sasniedzot 16,3 tūkstošus tonnu, savukārt lidojumu skaits palielinājies par 14,3%, septiņos mēnešos apkalpojot 47,8 tūkstošus lidojumu.

“Lidosta “Rīga” ir vienīgā no Baltijas valstu lidostām, kas, pateicoties saviem darbības rādītājiem, 2018.gadā vairākkārtīgi atzīta par vienu no straujāk augošajām Eiropas lidostām,” norāda starptautiskās lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāja Ilona Līce. “Gada pirmo septiņu mēnešu rādītāji liecina, ka izaugsmi piedzīvojušas gandrīz visas lidostā “Rīga” strādājošās aviokompānijas – gan zemo cenu lidsabiedrības, kuru tirgus daļa veido 28% un kuru tiešo pasažieru skaits pieaudzis par 16%, gan pilna servisa aviokompānijas, gan čartera un biznesa pārvadātāji. Tomēr neapstrīdams tirgus līderis ir nacionālā aviokompānija “airBaltic”, kuras pārvadāto pasažieru skaits audzis par 20% un tirgus daļa veido 54,3%,” analizē lidostas vadītāja.

Otrs lielākais pasažieru pārvadātājs lidostā “Rīga” ir Īrijas zemo cenu aviokompānija “Ryanair”, kura pirmajos septiņos mēnešos pārvadājusi 605,9 tūkstošus pasažieru (+10,2%) un kuras tirgus daļa veido 15,2%. Savukārt trešajā vietā ierindojusies Ungārijas zemo cenu lidsabiedrība “WizzAir” ar 355 tūkstošiem pārvadāto pasažieru (+21,1%). “WizzAir” tirgus daļa lidostā “Rīga” ir gandrīz 9%.

Starp Baltijas valstu lidostām Rīga saglabā nemainīgu līdera pozīciju, apkalpojot 44% no kopējā pasažieru skaita un 52% no kopējā pārvadātā kravu apjoma.

Starptautiskā lidosta “Rīga” ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas “Rīga” ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 70, bet vasaras sezonā - uz 100 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2017.gadā lidosta “Rīga” apkalpoja vairāk nekā 6 miljonus pasažieru – 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12609005sec.