| Pētījumi & Statistika

Baltijas valstu ceļotāju vidū populārākā šovasar bijusi Turcija

Šogad galvenā atpūtnieku plūsma no Baltijas valstīm bijusi uz Turciju, liecina ceļojumu organizatora „Kidy Tour” apkopotā informācija. Turciju kā atpūtas galamērķi izvēlējušies 26% Latvijas, 28% Igaunijas un 42% Lietuvas ceļotāju. Lielākā daļa tūristu vasaras atpūtā devušies uz septiņām naktīm, taču populāras ir arī ceļojumu paketes uz deviņām vai desmit naktīm.


Pēdējā laika tendences liecina, ka Latvijas tūristi ceļojumus uz ārvalstīm vēlas rezervēt arvien laicīgāk, un lai gan rudens tikko sācies, daļa Latvijas iedzīvotāju jau plāno savu nākamā gada atvaļinājumu. Galvenie iemesli, kāpēc ceļojumu plāno laikus, ir iespēja šādā veidā ietaupīt naudu, kā arī izvēlēties vēlamāko no pieejamo viesnīcu klāsta. Iegādājoties ceļojumu iepriekšpārdošanās, vidēji iespējams ietaupīt līdz pat 40% no izmitināšanas izmaksām.


„Šovasar galvenā atpūtnieku plūsma no visām Baltijas valstīm bija uz Turciju. Šī valsts atpūtniekus piesaista ar labiem laika apstākļiem, kvalitātes un cenas attiecību, plašu viesnīcu klāstu, no kurām vairums piemērotas ģimenēm ar bērniem, kā arī ar plašo pakalpojumu un izklaižu piedāvājumu. Ņemot vērā lielo pieprasījumu pēc arvien laicīgākas ceļojumu rezervēšanas, esam uzsākuši ceļojumu iepriekšpārdošanu 2019. gada vasaras ceļojumiem uz Turciju. Vienlaicīgi ar ceļojumu iepriekšpārdošanu sākam arī savu ceturto sezonu,” stāsta „Kidy Tour” produkta menedžere Latvijā Elīna Aņiļonīte.


 „Kidy Tour” Baltijas valstu tirgū ir nostiprinājies kā ģimenes ceļojumu tūroperators. 2016. gadā, kad „Kidy Tour” uzsāka savu darbību, uzņēmums pārvadāja 7 000 cilvēku, 2017. gadā šis skaitlis izauga līdz 30 000, 2018. gadā, saskaņā ar provizoriskām aplēsēm, tas sasniegs 42 000, savukārt 2019. gadā ir plānots uzstādīt līdzšinēju rekordu – 50 000. 2019. gada vasarai tūroperators plāno piedāvāt iespēju izvēlēties kādu no 200 Turcijas viesnīcām.


E. Aņiļonīte stāsta, ka ģimenes ar bērniem īpaši aktīvi interesējas par ceļojumiem skolēnu brīvlaikā un meklē visiem ģimenes locekļiem piemērotas ceļojumu paketes. Baltijas valstu tūristi labprāt izmanto iespēju par rezervēto ceļojumu pilnā apmērā norēķināties vēlāk – pēdējais termiņš rezervētā ceļojuma apmaksai parasti ir trīs nedēļas pirms plānotās izbraukšanas. „Plānojot ceļojumu, ļoti svarīgi ir ne vien izvēlēties  visiem ērtu datumu, bet arī  ievērot savas un bērnu vēlmes. Ja mazākie ģimenes locekļi būs nodarbināti, varēs peldēties baseinā, atradīs viņiem tīkamas garšas ēdienu un būs laimīgi, arī vecākiem šis atvaļinājums būs izdevies. Ja bērni jau ir paaugušies, tie varēs piedalīties dažādās programmās, savukārt pašus mazākos izklaidēs animatori,” stāsta  E. Aņiļonīte.


Kā uzsver E. Aņiļonīte, ģimenēm paredzētajās viesnīcās visbiežāk tiek piedāvāta īpaša ēdienkarte ar plašāku veselīga ēdiena klāstu, parasti ir arī tāds bērniem svarīgs aprīkojums kā barošanas krēsliņi, pārtikas smalcinātāji un pudelīšu sildītāji, savukārt numuros ir pieejamas  papildu gultiņas.


COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14261389sec.