Pirms maini auto riepas – izlasi eksperta viedokli!

Riepu maiņas sezona ir sākusies, pirms veikt šo ikgadējo procesu der zināt "Toyota" ekspertu ieteikumus riepu izvēlē, to maiņas procesā un citās niansēs, kas palīdzēs justies droši un pārliecināti uz ceļa.

Riepu maiņas process – ka, ko un kāpēc?

Riepu nomaiņa var ilgt apmēram stundu un tajā ietilps – riteņu demontāža, disku atsvaru noņemšana, riepu noņemšana no diskiem, riepu uzstādīšana, disku balansēšana, riteņu montāža un pareiza griezes momenta nodrošināšana. Savukārt, ja jums glabājās divi riepu komplekti, kuriem diski jau ir uzlikti, tad šīs process ir izdarāmas pašrocīgi un neaizņems tika daudz laika.

Agrāk rezerves ritenis, automobiļa domkrats un riteņu ķīlis mēdza būt obligātajā automobiļa aprīkojumā, tagad tos aizvieto kompresors un riepu hermētiķis. Jāņem vērā, ka mūsdienās, sezonas riteņu komplektu maiņā domkrats nav jāizmanto. Tas ir paredzēts tikai darbiem ārkārtas situācijās, ne kā regulāri lietojams darbarīks.

Ja dodat priekšroku pašrocīgai riteņu maiņai, jums jāiegādājas profesionāls domkrats, kā arī dinamometriskā atslēga (cena ap 80 eiro), lai varētu nodrošināt ražotāja norādīto griezes momentu. Atbilstošo griezes momentu parasti norāda ņūtonmetros, un tas ir visai grūti panākams ar parastu uzgriežņatslēgu. Savukārt pārmērīga vai nepietiekama pievilkšana var bojāt vītni, kas attiecīgi var izraisīt riteņa atdalīšanos braukšanas laikā un līdz ar to arī bīstamu negadījumu.

Kāda tipa riteņi vajadzīgi manam automobilim?

Ja vēlaties iegādāties atsevišķu ziemas riepu komplektu, iesakām sazināties ar pilnvaroto automobiļa firmas pārstāvi.

Pirmkārt, tas ir izdevīgāk no izmaksu viedokļa, jo lielāks pārdošanas apjoms sniedz iespēju piedāvāt labāku cenu, un tā būtiski ietaupīsiet viena riteņa izmaksas.

Otrkārt, ir garantija, ka jaunie diski jūsu automobilim derēs ne tikai izskata un izmēra ziņā, bet arī svara un nestspējas izpratnē. Atkāpe no ražotāja specifikācijām šajos parametros attiecīgi mazinās satiksmes drošību un radīs lielāku degvielas patēriņu. Pat tad, ja divi diski izskatās vienādi, to svars var būtiski atšķirties.

Treškārt, jums oficiālais pārstāvis spēj garantēt  riepu kvalitāti, jo gan disks, gan riepa tiek atlasīti atbilstoši ražotāja prasībām kvalitātes un garantijas ziņā.

Disku izvēle – vai tam ir nozīme?

Papildus daudziem praktiskiem iemesliem – uz elegantiem, konkrētam automobilim speciāli izstrādātiem diskiem vienkārši ir patīkami skatīties. Ja jums ir divi riteņu komplekti, jūs bez pūlēm varat mainīt sava automobiļa izskatu ik pēc sešiem mēnešiem. Piemēram, "Toyota" zīmols pievērš īpašu uzmanību konkrētā modeļa disku dizaina izveidē.

Šobrīd aktuāls ir lielu disku dizains, taču, domājot par ziemas riepām, platāki diski var būt  bīstami. Ja vizuāli priekšroku dodat lielākiem diskiem, uz vasaras riepām tie var būt 18 collas, taču ziemas riepām sapratīgi būtu iegadāties diskus, kuru izmēri nepārsniedz 16 collas. Šie nosacījumi īpaši attiecas uz pavasara posmu, kad pēc ziemas perioda asfaltā ir daudz jaunas bedres, tad lietojot diskus, kas platāki par 16 collām jūs riskējat sabojāt gan disku, gan riepu, sliktākajā gadījumā pat automobiļa balstiekārtu.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.24992299sec.