Alūksne izveidojusi īpašu ziemas dzērienu - kokteili, kas pieejams tikai Alūksnē

Aizvadītajā svētdienā Alūksnes Kultūras centrā prezentēts Alūksnes īpašais kokteilis - ziemas siltais dzēriens, kas tapis sadarbībā ar visā pasaulē pazīstamo latviešu bārmeni Ingusu Reizenbergu.  Īpašā Alūksnes kokteiļa prezentācija norisinājās pirms notiekošā Maestro Raimonda Paula un Latvijas  Radio bigbenda koncerta. Vakara māksliniekiem, kopā ar alūksniešiem, bija ekskluzīva iespēja sildošo dzērienu nobaudīt vieniem no pirmajiem.

Alūksnē, kas atrodas 200 kilometrus no Latvijas galvaspilsētas tumsa iestājas ātrāk un ziemas ir bargākas nekā citās Latvijas pilsētās. Šajā sezonā alūksnieši kopā ar bārmeni I. Reizenbergu radījuši īpašu silto dzērienu, kas Alūksnes iedzīvotājiem un pilsētas viesiem palīdzēs sasildīties un uzlabot garastāvokli ziemas tumšajos mēnešos. Īpašais Alūksnes dzēriens var būt pagatavots gan bezalkoholisks, gan ar nelielu alkohola piedevu. Karsto dzērienu nogaršoja vairāki simti cilvēku, tostarp maestro Raimonds Pauls, kurš atzina, ka tas smaržo patīkami un garšo dabiski.

Iveta Veļķere, Alūksnes tūrisma darba organizatore: “Ceram, ka šo dzērienu iecienīs gan alūksnieši, gan pilsētas viesi. Prieks, ka projektā iesaistījušies visi - gan restorāns, gan krogs, visas kafejnīcas – visās iestādēs viena recepte, vienāda cena. Vēlamies, lai jau līdz Ziemassvētku laikam, kad mājās sabrauks visi alūksnieši, tas būtu pieejams visās pilsētas ēdināšanās vietās.”

Alūksnes kokteilim ir maigi saldena garša, par ko rūpējas mandeļu sīrups, bet laima piedeva sniedz vajadzīgo vitamīnu devu. Tādas visiem labi zināmas kokteiļu sastāvdaļas kā viskijs un ābolu sula, kopā ar smaržu garšvielām – kanēļa standziņu un anīsa zvaigzni –  maigi apreibinās un apburs ar savu lielisko garšu un aromātu, ienesot omulību ikvienā kompānijā.

 “Aicinu cilvēkus doties uz restorāniem un kafejnīcām, baudīt atmosfēru skaistajās un jaukajās vietās Alūksnē, kuru te netrūkst. Iziet ārpus mājas – tie ir mazie svētki. Šis kokteilis ir radīts, lai pilsētā, kur ziema ierodas visātrāk un kupenas visdziļākās, pēc, piemēram,  pirmā ziemas rallija, ikviens var kārtīgi sasildīties,” atklāj bārmenis I. Reizenbergs.

Pirms kokteiļa prezentācijas uz apmācību Ingusa Reizenberga vadībā bija aicināti Alūksnes restorānu, kafejnīcu un krogu pārstāvji, lai apgūtu Alūksnes kokteiļa gatavošanu un uzzinātu par jaunākajām tendencēm saistībā ar dzērienu gatavošanu visā pasaulē.

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1916151sec.