Ziemas mīlētājus aicina uz ziemas prieku baudīšanu pie Lubāna

27. janvārī, sestdienā, aicinām ikvienu ziemas mīļotāju pievienoties pasākumā „Lubāna ziemas notikums 2018”. Izbaudīsim visi kopā ziemas priekus – slēpojot Lubāna līdzenuma nelīdzenumā, kamēr bērni un citi dalībnieki varēs izmēģināt Olimpisko spēļu cienīgas disciplīnas uz ledus. Pēc sporta aktivitātēm baudīsim gardu zupu uz ugunskura, tie, kuri garā un miesā stipri varēs izbaudīt āliņģa priekus, lai pēc tam izkarsētos mobilajā pirtiņā.

Pasākuma norises sākums laiks/vieta: plkst. 11:00, ūdens tūrisma attīstības centra „Bāka”, pie paša Lubāna ezera (GPS: X: 679850, Y: 6297250

Lat: 56.7843702, Lon: 26.9441132).

Plkst 11:20 tiks dots starts slēpošanas pārgājienam, bezsniega gadījumā būs skrējiens-gājiens ar nūjām. Distances kopējais garums ir 14 kilometri Lubāna līdzenuma nelīdzenumā.

Pēc pārgājiena sākuma, plkst. 11:30 būs iespēja piedalīties citās ziemas aktivitātēm, tiem, kuri nedodas slēpojienā. Būs iespēja iemēģināt Ziemas olimpisko spēļu aktivitātes mūsu interepretācijā – šorttreks, hokejs: slaloms ar ripu un sitienu vārtos, slaloms uz slidām, lauku kerlings, lauku bobslejs četriniekam, baskāju skrējiens 300m bez vecuma ierobežojumiem.

Sagaidot atgriežamies pārgājiena dalībniekus, no plkst. 14:00 būs pieejama garda zupa ikvienam dalībniekam, kā arī turpinot aizraujošās ziemas aktivitātes, kas gan tās būtu bez āliņģa. Tas būs izcirsts tieši priekš jums un pēc tam būsim parūpējušies arī par siltumu – uz vietas pieejama mobilā pirtiņa.  

Visa pasākuma garumā būs pieejamas arī iekštelpas, kur nolikt mantas, sasildīties.

Pasākums dos iespēju bērniem un viņu vecākiem iepazīt apkārtni ap Lubāna ezeru un arī izmēģināt visdažādākās aktivitātes ziemā, radīt patīkamas atmiņas, kā arī iedvesmu turpināt nodarboties ar ziemas aktivitātēm arī nākotnē.

Dalība pasākumā un inventāra noma ir bez maksas (iepriekš nepieciešams rezervēt!)

Lai pasākums ritētu raiti, būsim pateicīgi ja pieteiksieties savlaicīgi, lai varam rezervēt slēpes un citu aprīkojumu. Pieteikties var līdz 26. janvārim plkst.14.00 uz e-pastu [email protected] minot: Vārdu Uzvārdu, dzimšanas gadu un rezervējamo inventāru. Neskaidrību gadījumā zvanīt pa tālruni 26649344 Māris

Pasākums tapis  „Lubāns Latvijai toreiz un tagad” projekta ietvaros ar Latvijas Vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu, ko īsteno biedrība „Pie Kraujas” no Madonas novada kopīgi ar projekta partneriem – biedrībām „Aborieši” no Lubānas novada un „Lubāna vilnis” no Rēzeknes novada. Projekta mērķis ir Lubāna ezera kā dabas un kultūrvēsturiska mantojuma vērtības apzināšana un izcelšana, organizējot un veidojot pasākumus, kas balstās uz sabiedrības informēšanas, izglītošanas un sporta aktivitātēm.

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36435699sec.