Ieplāno skolēnu brīvlaika aktivitātes Salaspilī!

Nemanot pienācis skolēnu brīvlaiks! Kā saturīgi pavadīt laiku un ko darīt skolēnu brīvlaikā Salaspilī? Aicinām izbaudīt brīvo laiku vietās, kas bērniem ir īpaši piemērotas un interesantas. Dažas idejas brīvdienām Salaspilī:

  •     braukt uz Salaspili ar vilcienu;

  •     uzspēlēt mūzikas instrumentus Rīgavas mūzikas un mākslas dārzā;

  •     barot pīles dīķī netālu no Salaspils dzelzceļa stacijas;

  •     rīkot pikniku pludmales teritorijā vai pie Ako piemiņas zīmes;

  •     riteņot vai skrituļot pa botāniskā dārza celiņiem;

  •     sasildīties botāniskā dārza oranžērijā;

  •     doties velobraucienā vai pārgājienā pa Doles salu;

  •     iepazīt vēsturi Daugavas muzejā;

  •     čabināt lapas Doles muižas simtgadīgajā parkā;

  •     iejusties zivkopja ādā Doles zivjaudzētavā;

  •     pastaigāties pa Rīgas HES dambi;

  •     doties izjādē ar zirgu;

  •     sasildīties un izplunčāties Salaspils peldbaseinā;

  •     uzrīkot rudenīgu ballīti iekštelpās vai ārā;

  •     apmeklēt pasākumu kultūras namā.

Bērni, kas ikdienā pārvietojas ar personīgo transportu, būs sajūsmā par iespēju braukt ar vilcienu uz Salaspili! Tā kā Salaspils dzelzceļa stacijai tieši pretī atrodas Nacionālā botāniskā dārza ieeja, iesakām sākt savu dienu šeit, jo botāniskais dārzs ir mājvieta ne tikai augiem. Oranžērijā mīt arī mazi dzīvnieciņi, kas noteikti piesaistīs bērnu uzmanību. Botāniskā dārza teritorijā pieejams arī rotaļu laukums – pašiem mazākajiem, bet celiņi un taciņas slēgtā teritorijā būs īpaši piemērotas visāda veida riteņošanai arī lielākiem bērniem.

Botāniskā dārza teritorijā atrodas arī zirgu stallis, kas piedāvā izjādes bērniem, taču tās jāpiesaka iepriekš pa tālruni: 28389572. Pavizināties zirga mugurā iespējams arī Armanda lauku jātnieku klubā, kas atrodas ārpus pilsētas.

Brīvdabas mūzikas instrumenti gaidīs Jūs un Jūsu bērnus Rīgavas mūzikas un mākslas dārzā. Šeit varat baudīt nesteidzīgu atmosfēru, ko rada labirintu ieskauti dārziņi, kuros ikviens var atrast savu nomaļu stūrīti, kur pabūt klusumā un mierā, skaistu augu ieskauts. Šis ir radošuma dārzs, ne velti tā nosaukums radies, pateicoties divām kultūras iestādēm – Mūzikas un mākslas skolai un kultūras namam, aiz kura atrodas dārzs.

Lai kārtīgi izdauzītos, varat apmeklēt moderno un aktivitāšu pilno rotaļu laukumu Daugavas krastā pie Sv.Jura baznīcas drupām. Skats uz Rīgas HES ūdenskrātuvi un pludmales teritoriju ir iespaidīgs!

Skriešanas spēlēm piemērots plašs zāliens, kā arī piknika vietas atrodas teritorijā ap Ako piemiņas zīmi. Iepazīstinot bērnus ar Latvijas vēsturi, vērts pieminēt, ka netālu no šīs teritorijas atrodas vieta, kur pirmo reizi Latvijas teritorijā apmetušies cilvēki. Laukskolas apmetne gan pašlaik atrodas zem ūdens, taču informācijas stendos var atrast interesantus un noderīgus faktus par senvēsturi.

Izbraucot ārpus pilsētas, aicinām apmeklēt lielāko Daugavas salu – Doles salu, kuras populārākais un nozīmīgākais apskates objekts ir Daugavas muzejs ar jauno un moderno ekspozīciju. Iegaumējiet, ka muzejs ir slēgts otrdien!  Muzeja ekspozīcija noteikti piesaistīs bērnu uzmanību, jo liela daļa informācijas izvietota interaktīvos ekrānos, turklāt pieejama arī skārienjūtīga spēle par Daugavas iemītniekiem – zivīm. Ja vēlaties salā uzturēties ilgāku laiku, varat apbraukt tai apkārt un iepazīties ar mazāk zināmiem dabas un kultūrvēstures objektiem. Velomaršruts un pastaigu taka ir marķēta dabā. Tūrisma informācijas centra mājas lapā varat izdrukāt karti un doties pārgājienā vai velobraucienā! Tūrisma informācijas centrā pieejamas arī citu marķēto velomaršrutu kartes un apraksti.

Doles salā nav tikai muzejs, te audzē arī zivis! Doles zivjaudzētavā tiek piedāvātas ekskursijas arī nelielām grupām, tajā skaitā ģimenēm vai draugu lokam. Ekskursijas laikā bērniem tiek dota iespēja iejusties zivkopja ādā, veicot zivju un ikru uzskaiti. Apmeklējums jāpiesaka iepriekš pa tālruni: 26226663.

Aktīviem bērniem, kas vēlas piedzīvot ko datorspēlēm līdzīgu, noteikti patiks uzspēlēt peintbolu kopā ar vecākiem. Dodieties uz peintbola parku "Jugland" vai "Pif Paf", kur pieejams arī bērniem piemērotais lāzera peintbols! Šaušanu ar loku var mācīties Salaspils novada "Tulpēs", kur, izstaigājot 2,5 km garo trasi instruktora pavadībā, var mēģināt trāpīt pa 3D mērķiem.

Pēc āra aktivitātēm varat apmeklēt jauno Salaspils baseinu. Šeit pieejams ne tikai baseins, bet arī džakuzi, sauna un turku pirts. Iepriekš vēlams piezvanīt pa tālr. 23072737 un noskaidrot, vai vēlamajā laikā ir brīvas vietas.

Ja pēc iespaidiem bagātas dienas pārņēmis izsalkums, nav jāraizējas, jo tepat Salaspilī varat ieturēt maltīti kopā ar bērniem. Restorāns-picērija "4 pēdas" piedāvā īpašu bērnu ēdienkarti, arī Rogas kafejnīca gatavo bērnu iemīļoto ēdienu – picas. Jādomā, ka par Starkebabu , tāpat kā par ātrās ēdināšanas restorānu "Hesburger" būs sajūsmā gandrīz jebkurš bērns. Gardas smalkmaizītes un saldējuma kokteiļus var nobaudīt konditorejā "Kanēlis" vai kafejnīcā "Groziņš".

Varbūt skolēnu brīvlaiks ir jānosvin?! Aizraujošas bērnu ballītes svaigā gaisā tiek piedāvātas atpūtas parkā "Ārpus laika". Vieta ballītēm ir arī Salaspils centrā – Līksmotavā, kur pieejamas svētku un rotaļu telpas bērniem ar bumbu baseinu un svinību zāli. Rīkojiet ballīti bērna klasesbiedriem, draugiem vai radiniekiem, kurus skolas laikā sanāk retāk satikt!

Skolēnu brīvlaika aktivitātes iesakām apvienot ar kādu bērniem piemērota pasākuma apmeklēšanu kultūras namā "Rīgava- piemēram, PirmsHelovīna ballīti k/n "Rīgava" (26.10. plkst. no 18:30). Uz šo pasākumu ieeja – no 12 gadu vecuma. Pilnu pasākumu plānu skatīt šeit.

Lai jauka un patīkama atpūta skolēnu brīvlaikā! Lai vecāki – mierīgi un skolēni – atpūtušies!

COMMENTS

(name)


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15319896sec.