Latvijā pirmais Laimes muzejs durvis vēris Krāslavas novadā

Kas ir laime? Kā tas ir – būt laimīgam? Uz šiem jautājumiem katram ir sava atbilde. Katram ir sava laimes sajūta un katram šo sajūtu rada citādi notikumi, cilvēki, lietas un vietas. Zinātnieki apgalvo, ka laimi rada noteiktu hormonu klātbūtne cilvēka organismā. Lai nu kā, bet viens ir skaidrs – laimes sajūta ir tas, pēc kā visi tiecas. Cilvēki Laimi vēl svētkos viens otram un paši cenšas dzīvot tā, lai paši un līdzcilvēki būtu laimīgi.

Krāslavas novada Indras pagastā dzīvo laimīgi cilvēki, ne velti šeit 21.jūnijā durvis vēris pašizklaides centrs “Laimes muzejs”.

Muzeja adrese: Sporta iela 2, Indra. Ieeja muzejā ir bez maksas.

 “Laimes muzejs” ir ierīkots Indras luterāņu baznīcas ēkā, kas baznīcas vajadzībām nekad nav tikusi izmantota. Uzcelta 20. gs 30-to gadu beigās, jo pirmskara laikos Indrā bijis daudz luterāņu. Pēckara gados baznīcas ēka tikusi izmantota kā sporta un izklaides pasākumu rīkošanas vieta. Tomēr, laikam ejot, ēka palikusi tukša un ilgāku laiku tajā nekas nav noticis. Pirms vairākiem gadiem pagasta pārvalde uzsākusi ēkas atjaunošanas darbus. Piesaistot projektu finansējumu, izdevies izveidot jaunu tūrisma objektu – Latvijā vienīgo “Laimes muzeju”.

Muzejā var uzzināt, kā veicināt savā organismā Laimes hormonu veidošanos. Pateicoties “Laimes muzeja” interaktīvajai ekspozīcijai, izvēloties jums piemērotākos “Laimes ceļus”, sapratīsiet, kā var stimulēt laimes hormonu veidošanos. Iepazīstot “Laimes hormonu” ceļus un taciņas, apgūsiet “Laimes hormonu ceļu satiksmes noteikumus”. Tas ļaus Jums labāk izprast sevi, apkārtējo pasauli un iemācīties būt laimīgiem.

“Laimes muzejā” pieejami:

“Sporta un darba ceļš”. Laimes hormons endorfīns izdalās fizisku aktivitāšu laikā. Jo lielāka fiziskā slodze, jo vairāk organismā izdalās endorfīns. “Laimes muzejs” piedāvā apgūt “Laimes trenažierus”, kuri tika plaši izmantoti pagājušā gadsimta sākumā, piemēram, veļas gludināšanu ar čuguna ogļu gludekli. Šī ceļa galamērķis ir prieks par labi padarīto darbu.

“Vīriešu ceļš”. Sabiedrība jūsmo par aktīviem, mērķtiecīgiem, pašpietiekamiem un ģimenei uzticīgiem vīriešiem. Izejot “Vīriešu laimes ceļu” Jums būs iespēja ieskatīties uzvarētāju acīs, dalīt ar viņiem uzvaras un aizrautības prieku.

“Sieviešu ceļš”. Sievietes un vīrieši ir atšķirīgi ne tikai pēc ārējā izskata. Būtiskas atšķirības ir vērojamas hormonālā līmenī, jo hormoni nosaka sieviešu uzvedību. Gribat uzturēt savu sievišķīgo pievilcību? Iemīlieties! Dejojiet!

“Gaišais ceļš”. Uzlaikojiet brilles ar dažādu krāsu stikliem, vai apmeklējiet “Krāsaino dušu” un sajūtiet pozitīvas izmaiņas Jūsu organismā.

“Muzikālais ceļš”. Visspēcīgāk cilvēka emocionālo stāvokli ietekmē mūzika. Pieskarieties “Laimes klavieru “taustiņiem” - tie ir Jūsu rīcībā!

“Radošais ceļš”. Runā, ka cilvēks, kurš ir radoši aktīvs, izbauda pozitīvas emocijas. Radīt un tā rezultātā izjust laimi var katrs! Nāc un darbojies “Endorfīnu laboratorijā”.

“Patriotiskais ceļš”. Dzīvot savā Dzimtenē, justies atzītam un pieprasītam, mīlēt savu novadu un sekmēt tā attīstību - kas var būt labāk? Izejot šo ceļu, varēsiet gūt zināšanas par mūsu novadu un tā vēsturi.

“Augstais ceļš”. Uzkāpiet “Laimes muzeja” tornī! Sajūtiet kā ar katru pakāpienu mainās Jūsu sajūtas. Apstājieties atpūtas vietās pie ekrāniem! Ieskatieties laimes mirkļos, kuri iemūžināti kinofilmu lentēs!

“Garšīgais ceļš vai laime ēst!”. Pats vienkāršākais, ko var izdarīt, lai sasniegtu labsajūtu, ir apēst kaut ko garšīgu. Laime rodas vēderā. Hormons serotonīns aktīvi veidojas cilvēkam ēdot. Šajā ceļā cilvēki var iepriecināt savas garšas kārpiņas un pasūtīt slaveno Indras ievārījumu degustāciju. Indras saimnieces vāra tos no ogām, ziedlapām, augļiem, dārzeņiem un pat no priežu čiekuriem.

“Māņticības ceļš”. Daudz paražu, rituālu un māņu saistīti ar tēmu par laimi. Apiet melnu kaķi, neskatīties sasistā spogulī, piesist pie koka, neizkāpt no gultas ar kreiso kāju… Lai pievilinātu laimi, te var veikt dažādus rituālus un izgatavot talismanus.

“Jūsu laimīgais foto”. Kā izskatās laimīgs cilvēks? Viņš smaida, no viņa plūst iekšējs starojums. Varbūt tieši Jūsu seja ļoti spilgti attēlo laimes izjūtas? Nofotografējieties “Laimīgo cilvēku fotokabīnē” un, ja vēlaties, atstājiet savu foto uz stenda starp jaunākā un vecākā cilvēka attēliem, iekļaujot sevi kopējā mozaīkā.

“Laimes muzejs” gaida ciemos arī jaunlaulātos, kur viņi tiks sagaidīti ar īpašu izklaides programmu.

Pirms doties pēc Laimes uz Indru, ņem vērā “Laimes muzeja” darba laiku:

Pirmdiena – brīvdiena;

Otrdiena, trešdiena – pēc iepriekšēja pasūtījuma, zvanot pa tālr. 26306006;

Ceturtdiena, piektdiena: 11:00 – 22:00;

Sestdiena, svētdiena: 10:00 – 14:00.

Vēlot laimīgas brīvdienas Krāslavas novadā,

Krāslavas novada TIC kolektīvs

Pils iela 2, Krāslava, +371 656 22201, +371 29376090

[email protected], www.visitkraslava.com

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35379004sec.