Tukuma Rožu svētki – Sapnis par Rozi Latvijai jau sākušies!

Svētku pirmajā dienā piektdien, 13.jūlijā visu dienu apmeklētājiem būs atvērts rožu kolekcijas dārzs “Rozītes” Sēmes pagastā, kur vakara noslēgumā svētkus ieskandinās seno deju ansamblis "Calendula" un Raimonds Tiguls.

Pūrē satiksies Rožu kāzu pāri, lai svinētu savas kopā būšanas 10.dzimšanas dienu jeb Rožu kāzas. Durbes pilī skanēs labākie Baltijas kamermūzikas skaņdarbi. Savukārt Tukuma pilsētas centrā svētku atklāšanai par godu būs skatāma īpaši veidota biedrības "Ligzda" leļļu izrāde “Rozes smaržos vienmēr”, bet svētku atklāšanas balli spēlēs “Zvaigžņu lietus”.

Sestdien, 14.jūlijā rozes Tukumā uzziedēs Latvijai! Neskatoties uz to, ka pirmais rožu ziedēšanas vilnis nu jau tuvojas noslēgumam, tieši šajā dienā atkal veidosim lielāko rožu vainagu. Šogad tas būs īpašs! Brīvības laukumā darbosies Romantiskā skatuve, uz kuras uzstāsies Latvijas romantiskākie latviešu dziesmu dziedātāji, bet Pauzera pļavās atkal būs Festivāla skatuve, kur uzstāsies "Dakota", "Colt", "Musiqq", Intars Busulis un "Abonementa orķestris". Būs Mākslinieku ieliņa ar skaistuma labirintiem, izstādēm, darbnīcām, modes skati un performanci. Būs Smukumlietu un Rožu tirdziņš. Būs viskautkas! Rožu dārzs "Rozītes" būs šai dienā atvērts bērniem.

Svētku pēdējās dienas rīts svētdien, 15.jūlijā sāksies tradicionāli: aktīvajiem ar velobraucienu “Ar rozi pa Tukumu”, bet mierīgajiem ar svētku dievkalpojumu. Pilsētas centrā visu dienu programma bērniem un romantiķiem – koncerti un brīvdabas kino.

Pēcpusdienā tiem, kurus aizrauj motoru rūkoņa, rozes ziedu uz asfalta mēģinās zīmēt motociklisti. Ar īpašu Harley Davidson Stunt Show freestyle pasākumu pilsētā viesosies pasaules čempions Jānis Rozītis ar draugiem. Savukārt Tukuma pilsētas parkā atradīsies “Rozes zieda šūpulis”. Te būs iespējams piedalīties antigravitātes nodarbībās gan lieliem, gan maziem.

Rožu dārzs “Rozītes” aicinās arī svētdien rast iedvesmu un prieku dārzā, kur tradicionāli atkal koncertēs radošā apvienība “Tev tuvumā” kopā ar Aiju Andrejevu, Ilzi Ķuzuli-Skrastiņu, Arturu Skrastiņu un Martu Kristiānu Kalniņu, bet viesus dienas garumā priecēs mākslinieki Inga Brīniņa un citi. Savukārt Tukumā svētku noslēgumā koncertēs Andris Ērglis Tukuma luterāņu baznīcā ar koncertu “Baltā sirds dziesma” un Arvīds Berķis ar savu akustisko programmu Brīvības laukumā.

Lielākā daļa pasākumu svētkos – bez maksas. Sestdien un svētdien starp pasākumu norises vietām kursēs arī īpašie svētku autobusi.

Apmeklējot Rožu svētkus Tukumā, pašvaldība aicina tukumniekus un svētku viesus būt saprotošiem un rūpēties par labu noskaņojumu, jo, sakarā ar satiksmes ierobežojumiem un maģistrālo ielu remontdarbiem, pārvietošanās pilsētā ar automašīnu būs apgrūtināta:

•    13. jūlijā no plkst. 18.00 satiksmei tiks slēgta Lielā iela posmā no Dārza ielas līdz Brīvības laukumam, Brīvības laukums, Elizabetes iela, Pils iela, Sporta iela, Jaunā iela un Harmonijas iela.

•    14. jūlijā visas dienas garumā satiksmei slēgta Lielā iela (virzienā no Lauktehnikas) sākot no Revolūcijas ielas līdz Brīvības laukumam, Brīvības laukums, Elizabetes iela, Pils iela, Sporta iela, Jaunā iela, Harmonijas iela.

No plkst.5:00 līdz 17:00 slēgts stāvlaukums pie novada Domes Talsu ielā 4.

No plkst. 15.00 līdz Svētku gājiena baigām satiksmei slēgta Lauku iela, Tidaholmas iela un Tukuma Tirgus stāvlaukums,

Svētku gājiena laikā no plkst. 19:00 līdz 20:00 satiksme būs slēgta arī Talsu un Pasta ielā, sākot no Tidaholmas ielas līdz Raudas ielas aplim.

•    15. jūlijā no  rīta līdz svētku izskaņai satiksmei slēgta Elizabetes iela un Pils iela, stāvlaukums pie tirdzniecības centra “Randa”, kā arī J. Raiņa iela no Šēseles ielas līdz Lauku ielai. Organizatori jau iepriekš atvainojas par neērtībām!

Brauc ciemos un izsapņosim Sapni par Rozi kopā!

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1408391sec.