Iznācis Saldus un Brocēnu novadu kartes pirmizdevums

Latvija

Iznācis Saldus un Brocēnu novadu kartes pirmizdevums

Novadu kartes mērogs 1:100 000
Saldus un Brocēnu plāns mērogā 1:20 000, Saldus centrs mērogā 1:7000
Izmērs 66x69 cm / locīts 11x23cm


“Karšu izdevniecība Jāņa sēta” turpina aizpildīt “baltos plankumus” Latvijas teritorijā un mērogā 1:100 000 ir kartējusi līdz šim tik detāli neattēloto Saldus rajona teritoriju. Kartes sagatavošanas laikā Latvijā ir veikta administratīvi teritoriālā reforma un kartē attēlotā teritorija tagad ietilpst Saldus un Brocēnu novados.


Kartes pirmizdevums sagatavots, izmantojot jaunākos pieejamos ortofoto uzņēmumus, visjaunāko kartogrāfisko un adrešu informāciju un lauku apsekojuma datus. Visa Saldus rajona teritorija apsekota dabā 2008. gadā, nobraucot vairāk nekā 7000 km. Kartē īpaši precizēts autoceļu tīkls, viensētu un apbūves izvietojums, attēloti tūrisma un servisa objekti, dabas aizsargājamās teritorijas, hidrogrāfija un meži. Karti papildina plaša uzziņu informācija par katru pašvaldību (vispārīgas ziņas, apskates vietas, naktsmītnes tūristiem u.c.), kā arī vairāk nekā 20 fotoattēlu.


Karte ir tapusi sadarbībā ar Saldus tūrisma informācijas centru. Gan karte, gan uzziņu informācija ir precizēta un saskaņota ar vietējām pašvaldībām, tādēļ Saldus rajona karte mērogā 1:100 000 ir šobrīd visprecīzākais kartogrāfiskais izdevums par šo teritoriju.

 

“Karšu izdevniecība Jāņa sēta” kā pirmā karšu izdevniecība Baltijā pirms 15 gadiem sāka mēroga 1:100 000 karšu izstrādi visai valsts teritorijai. Līdz ar Ventspils rajona (novada) kartes plānoto iznākšanu šī gada aprīlī būs atlikuši pieci Latvijas rajoni, kas vēl nav kartēti mērogā 1:100 000. Jāatzīmē, ka šogad jau ir atkārtoti izdoti Ogres novada, Jelgavas un Ozolnieku novada, kā arī Madonas, Cesvaines, Ērgļu, Lubānas, Varakļānu novadu karšu izdevumi, bet vistuvākajā laikā iznāks Talsu, Dundagas un Rojas novadu kartes jaunais izdevums.  


 


Citi raksti par šo tēmu:: www.kartes.lv viesu māja