Sigulda aicina uz Putnu dienām pie ornitologa Jāņa Brikmaņa

Latvija

Sigulda aicina uz <i>Putnu dienām</i> pie ornitologa Jāņa Brikmaņa

13.02.2011 plkst. 14:00 - pašā pavasara sākumā, kad daba sāk lēnām mosties no ziemas miega, Siguldas pilsētas kultūras nams un ornitologs Jānis Brikmanis aicina uz tradicionālajām «Putnu dienām». Jāņa Brikmaņa mājputnu kolekcija pazīstama ne tikai Siguldas novadā, bet arī visā Latvijā.

Šogad pasākumā aicināti piedalīties VEF Kultūras pils vīru vokālais ansamblis (vad. Vilnis Salaks), deju kolektīvi «Sniegarozes» un «Purenīte», vīru koris «Cēsis» no Amatas, Ervīns Ruža un Rīgas 94. vidusskolas meiteņu vokālais ansamblis, kā arī dzejnieks Jānis Peters.

J.Brikmanis labpatīk sevi dēvēt par brīvzinātnieku, bet Latvijā visiem dabas draugiem un interesentiem viņš ir pazīstams kā Putnu Jānis, kas par saviem pētījumiem un vērojumiem prot stāstīt ļoti tēlaini un interesanti.

«Bez tiem laikam dzīvot nespētu!», saka Jānis, kura lielākā aizraušanās ir putni un daba. Jānis Brikmanis veic dažādus ornitoloģiskus pētījumus, turpina lasīt lekcijas skolās visā Latvijā, raksta rakstus avīzēm un vada radio raidījumus bērniem par dabu. Kā pats Jānis saka, arī viņa vaļasprieki ir atrodami dabā: pavadīt mierīgu brīdi Latvijas mežos, upmalās, jūras krastā, parunāties ar vārnām; viņam arī patīk paklusēt runātīgā pulkā un šad tad atrast kādu brīvu brīdi, lai pagulētu.

Jānis Brikmanis kā lektors ir saņēmis Zinību biedrības nozīmi «Par ilggadīgu darbu», Mežsaimniecības un mežrūpniecības ministrijas Goda rakstu par sasniegumiem darbā, kā arī dažādu konkursu balvas par populārajām vides zinībām veltītajām publikācijām. Bet augstākā balva viņam ir ilggadējo klausītāju un lasītāju atzinība.

Ieeja pasākuma bez maksas.


Citi raksti par šo tēmu:: BalticTravelnews.com/Sigulda.lv Sigulda vidzeme Jānis Brikmanis Putnu dienas