Kauno miesto ugdymo įstaigų šiuolaikinio šokio kolektyvų festivalis «Šokio pasaulis 2011»

Lietuva

Kauno miesto ugdymo įstaigų šiuolaikinio šokio kolektyvų festivalis «Šokio pasaulis 2011»

Paskutinėmis žiemos dienomis, vasario 24-25 d., Kauno choreografijos mokykloje vyko tradicinis Kauno miesto ugdymo įstaigų šiuolaikinio šokio kolektyvų festivalis "Šokio pasaulis".

Tai Kauno miesto švietimo ir ugdymo skyriaus bei Choreografijos mokyklos organizuojamas tradicinis renginys, kuriame dalyvauja miesto mokyklų šiuolaikinio, išraiškos ir mados šokio kolektyvai. Šiais metais festivalis vyko jau 11- ąjį kartą. Jame dalyvavo 400 mokinių iš 29 Kauno miesto ugdymo įstaigų.

Festivalio "Šokio pasaulis" tikslas - populiarinti ir remti vaikų ir jaunimo šiuolaikinio šokio vystymąsi, talentingų atlikėjų paiešką, įvertinti kolektyvų pažangą bei meninį lygį, supažindinti dalyvius su Kauno miesto mokyklų šiuolaikinio šokio kolektyvų menine - kūrybine veikla, o svarbiausia - užmegzti draugiškus ryšius tarp atlikėjų ir pedagogų.

Pirmąją festivalio dieną savo pasirodymais džiugino vaikų šokio kolektyvai, o antrąją dieną šokio kompozicijas pristatė jaunimo šiuolaikinio, išraiškos ir mados šokio kolektyvai. Sėkmingiausių kūrybinių darbų choreografai, talentingiausieji atlikėjai ir geriausiai pasirodžiusieji kolektyvai buvo nominuojami ir apdovanojami prizais. Vaikų šokio kolektyvų kategorijoje už šokio dramaturgiją nominuotas Kauno Vaidoto pagrindinės mokyklos šokių kolektyvas (vad. Aureta Šiugždienė), kostiumo ir šokio dermę choreografinėje kompozicijoje sėkmingiausiai parodyti pavyko Kauno Prano Mašioto pradinės mokyklos kolektyvui „Spalvos" (vad. Edmundas Alseika). Originalios idėjos nominaciją už šokio kompoziciją "Laiko ratas" pelnė Kauno „Atžalyno" vidurinės mokyklos kolektyvas „A proba" (vad. Edita Gogelienė). Artistiniais gebėjimais ir šokio ekspresija festivalio dalyvius, žiūrovus ir komisijos narius sužavėjo Kauno Eigulių pagrindinės mokyklos kolektyvas „Aitvaras" (vad. Rasa Juzulėnienė). Gausiausias Kauno Kazio Griniaus vidurinės mokyklos šokio aistruolių kolektyvas „Vaivorykštė" atlikę šokio kompoziciją "Surasti šviesą" (vad. Idalija Braškytė- Matušaitienė) festivalyje buvo nominuotas už choreografiją, muzikos ir šokio dermę.

Jaunimo šiuolaikinio, išraiškos ir jaunimo mados šokio kolektyvų kategorijoje sėkmingai debiutavo Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijos kolektyvas „Skrydis" (vad. Agnė Obelytė), o už artistiškumą nominuotas Kauno VšĮ VDU „Rasos" gimnazijos šiuolaikinio šokio kolektyvas „Raselė" daugkartinis festivalio "Šokio pasaulis" dalyvis (vad. Džineta Šablauskienė). Originalia šokio kompozicija "Iš seno paveikslo" festivalio žiūrovus nustebino Kauno Tado Ivanausko vidurinės mokyklos kolektyvas „Moda"(vad. Lina Mykolaitienė).

Pagrindinę festivalio nominaciją "Metų žvaigždė" pelnė Kauno „Saulės" gimnazijos modernaus šokio grupė „Sol", atlikusi šokio ištrauką iš choreografinės kompozicijos "Minioje" (vad. Ligita Viršulytė).

Festivalio dalyvius savo pasirodymais sveikino Kauno vaikų ir laisvalaikio rūmų šiuolaikinio šokio kolektyvo „Vėtra" ir choreografijos mokyklos šokėjai.


Read similar: www.kaunas.lt