Arī Ryanair vēlas pārņemt problēmās nokļuvušo Alitalia

Eiropas lielākā lidsabiedrība Ryanair vēlas izplesties vēl vairāk Eiropas tirgū – tā atkārtoti paziņojusi, ka vēlas un gatava iegādāties pašreiz problēmās nonākušo Itālijas lidsabiedrību Alitalia, par ko interesi izrādījušas daudzas citas lidsabiedrības.

Ryanair vadītājs Maikls O’līrijs Itālijas ziņu aģentūrai ANSA paudis, ka Ryanair vēl arvien ir ieinteresēts iegādāties Alitalia, taču tikai tādā gadījumā, ja Īrijas kompānija iegūst Alitalia kontrolpaketi – tātad iegādājoties vairāk par 50% no Alitalia. Tas saglabātu situāciju, ka cita lidsabiedrība – Etihad, kurai šobrīd pieder 49% no Alitalia, paliktu mazākumā un bez lemtspējas – kas arī šobrīd ir "status qou" kopš 2014.gada, kad Etihard iegādājās 49% no Alitalia akcijām.

Tāpat būtu nepieciešams diskutēt par Itālijā esošo lidostu nodokļiem, kā arī – atlaist lielu daļu Alitalia darbinieku.

"Pagājušajā gadā Alitalia pārvadāja 24 miljonus pasažieru, kompānijā strādājot 14 tūkstošiem cilvēku. Mēs pārvadājām 120 miljonus pasažieru un mums ir 12 tūkstoši darbinieku," pauda O’Līrijs. Viņš arī norādīja, ka Alitalia darbiniekus pārstāvošajām arodbiedrībām pienācis laiks "skatīties patiesībai un realitātei acīs".

Tomēr Ryanair nav vienīgā lidsabiedrība, kas šobrīd interesējas par Alitalia – pati itāļu kompānija paziņojusi, ka saņēmusi 32 dažādu kompāniju piedāvājumus. Tomēr lielākā daļa potenciālo pircēju izrādījuši interesi par daudz mazākām Alitalia daļām – nevis kontrolpaketes iegādi. Tiek ziņots, ka arī British Airways un Lufthansa ir izrādījuši interesi par Alitalia.

Itālijas lidsabiedrība, kurai šobrīd ir piemērota speciāla administrācija, līdz 21.jūlijam gaida piedāvājumus – kuriem gan vēl nav jābūt konkrētiem. Konkrēti piedāvājumi – un arī Alitalia nonākšanai jauna īpašnieka rokās jānotiek līdz šā gada oktobrim. Ja kompānija nespēs piesaistīt sev jaunu īpašnieku un investoru, Alitalia tiks likvidēta, kas nozīmētu, ka aptuveni 20 000 cilvēku kompānijā un dažādos tās meitasuzņēmumos zaudēs savu darbu.

COMMENTS

(name)

SUPPORTED BY

 
OFFERS OF THE DAY:
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 26.04.2024 - 03.05.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Holiday and travel offers 22.04.2024 - 29.04.2024 Castle opening hours from 1st of May Trakai TIC
Opening hours of Trakai Island Castle from 1st of May up to 30th of September | More
Holiday and travel offers 23.04.2024 - 30.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.41915321sec.