Kur pasaulē baudīt visskaistāko neskarto dabu - 2.daļa

Ja vēlme ir ceļot, bet ceļot uz vietām, kur nepulcējas tūkstošiem tūristu, uz vietām, kuras draugi skatoties kartē domās "kā viņš tur nonāca", tad šīs vietas ir domātas tieši Jums!

Noteikti izlasi arī raksta pirmo daļu ŠEIT.

Skeletu krasts (Skeleton coast), Namībijā

Šī ir viena no cilvēka rokām vismazāk izmainītajiem krasta līnijām, kas tiek uzskatīta arī par teju vai sastingušu laikā. Krasts, kas sniedzas aptuveni 420 kilometru garumā gar Namībijas ziemeļu daļu, ir mājvieta ārkārtīgi daudziem savvaļas dzīvniekiem un putniem, kā arī jūras iedzīvotājiem. Tieši te Āfrikas pingvīni izbauda peldes stikla tīrajā ūdenī. Te pat kilometriem varēsi nesastapt nevienu citu cilvēku.

 


 

Vedela jūra, (Weddel sea) Antarktika

Šis varētu būt visgrūtāk sasniedzamais galamērķis šajā sarakstā - jo Vedela jūra atrodas pašā pašā pasaules lejasgalā. Un lai te nokļūtu nepieciešams ne tikai piedzīvojuma gars, gana daudz naudas, bet arī vēlme riskēt un kārtīgi apsaldēties. Lielākā daļa tūristu, kas te viesojas, brauc ar kuģi no Dienvidamerikas, caur slaveno orkāniem un negaisiem pilno Dreika šaurumu. Tomēr, ja izdodas pieveikt šo ceļu, patiešām var pieredzēt kaut ko patiešām unikālu - jūru, kas ir pilnībā neskarta no apkārtējās vides (galvenokārt jau cilvēkiem). Te var vērot mainīgos ledājus, kā arī dzīvību, kas ir tikpat izbrīnīta par jūsu atrašanos viņu teritorijā, kā jūs par viņiem.

 

A post shared by Andrew Hill (@andy_hill86) on

 

Vaitomo (Waitomo) alas, Jaunzēlande

Pirmo reizi alas tūristu "radarā" iekļuva ap 1880.gadu un kopš tā laika nekas nav mainījis - šīs alas turpina valdzināt apmeklētājus ar savām zaigojošajām krāsām. Pārpasaulīgais spīdums nāk no īpašām, tikai šajā pasaules daļā augošām sēnītēm (un nē, tās nav jāēd, tās aug uz sienām).

 


 

Boholas (Bohol) salas "šokolādes kalni", Filipīnās

Šī ir liela dabas mistērija - kā šie kalni (kopumā 1776) ir radušies, kāpēc tie ir teju identiski savos izmēros un izskatā... Bet skaidri zināms tikai tas, ka tie te tādi atrodami - un gada sausajos mēnešos patiešām atgādina lielus šokolādes pilienus (nu vai trifeles, vai ne?). Lietus mēnešos gan te īsti nav ko meklēt - viss ir ļoti dubļains.

 


 

Davita Gareja (Davit Gareja) alas, Gruzijā

Austrumgruzijā meklējamās alas atrodas netālu no Gruzijas robežas ar Azerbaidžānu. Lai arī acīmredzamais ir noticis - dabā iejaucies cilvēks, tas noticis tik ļoti sen atpakaļ, ka arī šo jau var uzskatīt par neskartu dabu. Kopumā alu komplekā ir 19 viduslaikos veidotām alām, kas agrāk pajumti deva pat 5000 mūkiem. Šīs alas tiek uzskatītas par vienu no dižākajiem Gruzijas mākslas objektiem - un viena ala vēl arvien darbojas kā svētvieta, kurā dažreiz var dzirdēt mūkus lūdzamies.

 


 

Engadīnas ieleja (Engadine Valley), Šveice

Īpašā "dimanta putekļu gaisma" šurp velk tūristus jau vairāk nekā 300 gadus. Tā rodas aukstās ziemas dienās, kad gaisā (un zemē) esošie ledus kristāliņi spīguļo saulē. Un snieg te ļoti bieži - jo apkārt ir kalni.

 


 

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 26.04.2024 - 03.05.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More
Holiday and travel offers 22.04.2024 - 29.04.2024 Castle opening hours from 1st of May Trakai TIC
Opening hours of Trakai Island Castle from 1st of May up to 30th of September | More
Holiday and travel offers 23.04.2024 - 30.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11609006sec.