Lielajā piektdienā aicina piedalīties Ūdenskritumu ekspedīcijā Kurzemē [1]

Biedrība Dabas Draugi ir sagatavojusi Ūdenskritumu ekspedīciju Kurzemē. Ekspedīcijas gaitā mēs atklāsim 10 skaistākos ūdenskritumus Kurzemē, kā arī platāko ūdenskritumu Eiropā.

Pavasaris ir labākais gadalaiks ūdenskritumu vērošanai, jo pēc ziemas atkušņiem ūdens līmenis nodrošina ūdenskritumu varenuma augstāko pakāpi! Pavasaros pie vairākiem ūdenskritumiem ir vērojama pārsteidzoša dabas parādība, kad zivis nārstojot ūdenskritumu mēģina pārvarēt, lecot tiem pāri. Vimbām ir raksturīgi, ka viņas no jūras peld pret straumi uz mazām upītēm, lai radītu savus pēcnācējus. Pa ceļam ir jāpārvar dažādi šķēršļi, pat divmetrīgi ūdenskritumi!

Ekspedīciju vadīs biedrības dibinātājs Arvis Ozoliņš. Dienas noslēgumā Kuldīgā tiks organizēta ugunskura zupas meistarklase, kurā var pieteikties līdz 8 cilvēkiem. Meža pavāra vadībā mēs mācīsimies kā pagatavot garšīgu, pilnvērtīgu un gaumīgu maltīti svaigā gaisā. Meistarklase notiks blakus Ventas upes ūdenskritumam. Ventas rumba ir 249 metrus plata un ir atzīta par platāko dabīgo ūdenskritumu Eiropā.

Biedrība Dabas Draugi aicina ekspedīcijā piedalīties ikvienu, kuram sirdī virmo dabas mīlestība. Pulcēšanās plānota Kandavas STATOIL stacijā 14. aprīlī no plkst 10:30, ekspedīcijas sākums plkst. 11:00. Noslēgums plānots Kuldīgā pie Ventas ūdenskrituma  plkst 18:00. Piedalīties ekspedīcijā iespējams, piesakoties biedrībā līdz 9.aprīlim. Aicinām sekot līdzi ekspedīcijas gaitām bez maksas http://www.dabasdraugi.lv interneta lapā. Ekspedīcijas grūtības pakāpe ir viegla, aptuveni 100km brauksim ar saviem auto. Pa ceļam būs vairāki 1-3km gari pārgājieni kājām, kopā aptuveni 8km. Par papildus samaksu ekspedīcijas dalībniekiem ir iespēja palikt nakšņot jaukā kempingā blakus Ventas ūdenskritumam un sestdien piedalīties biedrības organizētajās ekspedīcijās Medņu salidojums un Bāku medības Kurzemē.

Biedrība Dabas Draugi ir brīvprātīga jauniešu organizācija, kuras misija ir veidot radošu vidi, kurā aktīvi jaunieši varētu paust savu dabas mīlestību, radot jaunas aktīvās atpūtas iespējas Latvijā, un skaidrot aktīvās atpūtas priekšrocības sabiedrībā.

COMMENTS

(name)

1 Andris 04/11/2017 19:47 Drusku pēc ātrās haltūras tas pasākums izskatās.
Vārdus "atklāt" un "ekspedīcija" šādam pasākumam vispār ir aplami lietot.
Un vēl - Ventas rumbas platums ir 270 m nevis mazāk.


 

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17553186sec.