5 Rīgas restorāni, kur pusdienās tikt pie gardēžu maltītes, neiztērējot vairāk par 8 eiro

Reizi pa reizei der izrauties no skrejošās ikdienas rutīnas, pie kuras diemžēl nereti pieder arī steigā ieturētas maltītes, un, piemēram, piešķirt sev vienu stundu, lai nobaudītu pusdienās ko īpašāku, saņemtu laipnu apkalpošanu patīkamā atmosfērā. Aizietu papusdienot kopā ar kolēģi, biznesa partneri, draugu vai ģimenes locekli. Jo īpaši tādēļ, ka mums Rīgā patiesībā ir pieejami tik labi biznesa pusdienu piedāvājumi, ka daudzu pasaules metropoļu iedzīvotājiem būtu pamatots iemesls mūs apskaust. Un tas nemaksā milzu naudu.

Iepriekšējā restorānu apskatā (lasiet šeit) mēs piedāvājām iepazīties ar pieciem patiešām izciliem restorānu biznesa pusdienu piedāvājumiem. Šoreiz iesakām citus piecus restorānus, kuru pusdienu piedāvājumi arī ir gardēža vizītes cienīgi, un kur divu ēdienu (pamatēdiens + uzkoda vai deserts) pusdienas var paēst, neiztērējot vairāk par 8 eiro.

Trompete

Peldu iela 24

Omulīgais Vecrīgas krodziņš, kas džeza mīļotājiem zināms kā vieta, kur vakaros klausīties lieliskus šā žanra dzīvās mūzikas priekšnesumus, piedāvā arī ļoti gardas biznesa pusdienas. Katrā ēdienā ielikts pavāra radošais talants, ēdieni ir garšīgi un skaisti noformēti, katrā ir kāda interesanta nianse, neredzēta kombinācija. Ik pa laikam pusdienu piedāvājumos parādās dažādu pasaules tautu kulinārijas atblāzmas – grieķu, marokāņu, franču, itāļu, austrumu... Klienti paši var izvēlēties vēlamo ēdiena kombināciju, piemēram, pievienot salātiem čorizo desu vai tīģergarneles, iegūstot pamatēdienu. Komplektā iekļauts dzēriens un pašu cepta maize (ārkārtīgi garšīga!). Īpašs iemesls doties turp piektdienā, jo šajā dienā katrs pusdienotājs saņem dāvanā arī vīna glāzi.

Valtera restorāns

Miesnieku iela 8

Ziemeļnieciski klusinātā stilā ieturētais restorāns, kur saimnieko šefpavārs Valters Zirdziņs, ir iemantojis labu slavu gan rīdzinieku, gan daudzu valstu viesu vidū kā vieta, kur latviskās virtuves tradīcijas un Latvijas zemnieku produkciju pasniedz iespējami labākajā izpildījumā. Tas pats attiecas arī uz pusdienu piedāvājumiem. Ēdieni gatavoti no svaigiem, ekoloģiski audzētiem un sezonai atbilstošiem produktiem, iemieso sevī labāko no latviešu virtuvei raksturīgā, bet tiem nepiemīt mūsu tradicionālajai virtuvei raksturīgie trūkumi. Pusdienu ēdieni ir sātīgi; ar porciju lielumu būs apmierināti pat paši izsalkušākie. Komplektā ietilpst pašu gatavots veselīgs dzēriens, svaigi cepta maize un putots garšvielu sviests.

Pagalms

Kronvalda bulvāris 28

Burvīgā vietā kanāla malā aiz Nacionālā teātra izvietojusies omulīgā kafejnīca Pagalms varētu pretendēt uz skaistākās pusdienu vietas titulu. Iekštelpu interjers ir diezgan vienkāršs, bet ar savu šarmu, taču šajā sezonā galvenais apmeklētāju magnēts ir plašā āra terase, kur sēžot var elpot pavasara ziedu smaržas un vērot putnus un kuģīšus kanālā. Pusdienu piedāvājums mainās katru dienu, un ikreiz pavārs pierāda savu prasmi un radošās spējas. Komplektā ietilpst trīs ēdieni un dzēriens, labi sabalansētas proporcijas, ir pieejama arī veģetārā izvēle. Vēl viena šīs jaukās vietas “odziņa” ir izcili gardās mājās gatavotās kūkas un deserti, no kuriem gabaliņš tiek arī ikdienas pusdienotājiem.  

Elements

Elizabetes iela 24

Tallink Hotel Rīga viesnīcas restorāna apkārtne varbūt ir mazliet nomācoša (intensīva satiksme, stacijas rajona tuvums), taču, nonākot pašā restorānā, viesi var justies kā siltā, samtainā oāzē. Apkalpošana ir ļoti laipna, pat sirsnīga, var just, ka savu darbu personāls dara ar mīlestību. Tas pats jūtams arī ēdienos, kas ir ļoti pārdomāti, ar interesantām garšu kombinācijām, jauki noformēti, un protams, garšīgi. Pusdienu komplekta pamatēdienam pieejamas gaļas, zivju un veģetārā izvēle.

Neiburgs

Jauniela 25/27

Neiburgs, kura vārds gardēžiem nav svešs, gan mazliet pārkāpj šīs reizes izvēles nosacījumus, jo šeit, atkarībā no izvēles, pamatēdiens un uzkoda vai deserts  maksās 8,50 vai 9 eiro, bet šurp atnākt noteikti ir vērts, vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt jau, tā ir jau gadu gadiem nemainīgi augstā ēdienu un apkalpošanas kvalitāte. Ir tik laba sajūta, zinot, ka, neatkarīgi no tā, kuru ēdienu pasūtīsi, tas būs tiešām baudāms. Aktīvākajā pusdienošanas laikā aizņemti ir gandrīz visi galdiņi, bet neskatoties uz to, apkalpošana norit raiti un izsalkušajiem vēderiem ilgi nav jāgaida. Pusdienu piedāvājumam ir vairākas izvēles iespējas – gan tradicionālāki ēdieni, gan arī inovatīvāki, citu tautu virtuves iedvesmoti. Piedāvājumā katrs ēdiens ir atsevišķi, un porciju lielums ir tāds, ka vidēji izsalkušam ēdājam patiesībā pietiek tikai ar pamatēdienu (cena 5,50 eiro).


COMMENTS

(name)


 
MOST POPULAR of WEEK
Top Offers
THE MOST POPULAR

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.30353498sec.