Mazas un omulīgas pilsētas, kuras paslīd garām no tūristu uzmanības -1.daļa

Tādas visiem zināmas valstis kā Itālija, Portugāle, Austrija, Turcija glabā ne tikai pasaulslavenus apskates objektus, bet arī mazas, šarmantas pilsētas, kas pārsteigs ar to vietējo kultūru un piedāvātajām iespējām pilsētu viesiem. Piemēram, nakšņošanu 16. gadsimtā celtā ēkā kalnos vai atvēsinošā alā, kur pirms daudziem gadu tūkstošiem patiesi kāds ir dzīvojis.

Ericeira, Portugāle

Ericeira atrodas neaizmirstami skaitā un gleznainā vietā – augstu klintīs, no kurienes pavērās skats uz Portugāles smilšaino pludmali. Ericeira, šis nelielais zvejniekciems, ir kļuvis par vienu no iekārotākajiem galamērķiem sērfotājiem. Arī vietējie aktīvi no darbojas ar sērfošanu, jo šo iemaņu apgūšanai ir izveidota pat skola!

Foto: Pixabay.com

Volterra, Itālija

Liekas, ka nekad nebūs par daudz šīs kalnu ieskautās pilsētiņas - Volterras! Staigājot pa ielām, visticamāk nesastapsiet pārāk daudz cilvēkus, īpaši tūristus, jo visi dodas apskatīt slaveno "San Gimignano". Tomēr patiesībā pati pilsēta ir kā apskates vērts objekts – tur ir arhitektūras un mākslas darbi, kas saglabājušies no dažādiem vēstures periodiem, arī vēstures liecības – senu ēku drupas. Tāpat pilsēta var lepoties ar tīrām, sakoptām ielām un plašiem laukiem.

Foto: Pixabay.com

Halštate, Austrija

Apmetieties Austrijas kalnos un pavadiet nakti antīkā, 16. gadsimta stilā celtā ēkā - šādā veidā jūs gūsiet neaizmirstamus iespaidus par nelielo pilsētiņu starp augstām kalnu smailēm! Visskaistākie skati šajā pilsētā būs īpaši ziemas mēnešos – tad šķitīs, ka atrodaties brīnumzemē. 

Foto: Pixabay.com

Kilkenija, Īrija

Kilkenijā ir daudzas pastaigu takas, kur pilsētas viesiem doties pastaigās. Tāpat var uzzināt vairāk par pilsētas vēsturi, apskatot pirms gadu simtiem celtās ēkas, staigājot pa šaurajām ieliņām. Piemēram, noteikti, esot šajā pilsētā, jāpaviesojas Kilkenijas pilī. Tā celta 12. gadsimta sākumā, līdz ar to tur glabājas daudzas vēstures liecības un vērtības.

Foto: Flickr.com

Gereme, Turcija

Tūristi Geremē var piedzīvot kaut ko nebijušu – karstu vasaras nakti pavadīt ļoti vēsā alā. Daudzas alas, kur pirms vairākiem gadu tūkstošiem ir dzīvojoši cilvēki, tagad ir atjaunotas viesnīcas un ikvienam interesentam ir iespēja tur apmesties. Geremē kā citas tūristu pieprasītas aktivitātes ir lidojums gaisa balonā, izjādes ar zirgiem, izbraucieni ar riteņiem.

Foto: Pixabay.com

COMMENTS

(name)


 
OFFERS OF THE DAY:
Holiday and travel offers 22.04.2024 - 29.04.2024 Castle opening hours from 1st of May Trakai TIC
Opening hours of Trakai Island Castle from 1st of May up to 30th of September | More
Tastes of Latvia. Gourmet event Viesistaba
Taste local drinks and food. Cook together with the chef full menu of modern Latvian cuisine at the very centre of Riga from May till August | More
79 EUR
Holiday and travel offers 23.04.2024 - 30.04.2024  The reconstruction of the Island Castle Trakai TIC
The reconstruction of the Island Castle is already under way! | More
Holiday and travel offers 26.04.2024 - 03.05.2024 PARKING in TRAKAI: for cars, buses Trakai TIC
PARKING in TRAKAI: for cars, buses | More

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.52272511sec.