Slēpotājiem saduroties uz kalna, zaudējumus sedz vainīgais [2]

Pateicoties labvēlīgajiem ziemas laika apstākļiem, īpaša dzīvība šogad vērojama uz Latvijas slēpošanas kalniem. Daudzi tikai šogad apgūst slēpošanas prasmes, biežāk uz kalniem satiekas dažādu iemaņu līmeņu slēpotāji un ir lielāks sadursmes un traumu risks. Tādēļ visiem slēpotājiem If atgādina tiesības, kā saņemt kompensāciju, kā arī pienākumu – slēpošanas trasē respektēt citus slēpotājus un to iemaņas.

Zaudējumi pēc negadījuma uz kalna var tikt mērāmi vairākos tūkstošos latu, ko veido ārstēšanās izdevumi pēc negadījuma, pārejoša darba nespēja, iespējamie cietušā aprūpes vai rehabilitācijas izdevumi, sadursmē bojāts īpašums (slēpes, mobilais tālrunis, fotokamera, utt.). Normatīvie akti paredz, ka cietušajam zaudējumus sedz vainīgā persona. Ja vainīgajam negadījuma izraisītājam ir vispārējā civiltiesiskā apdrošināšana – viņa apdrošinātājs.

Savukārt, ja negadījums notiek slēpošanas kalna īpašnieka vainas dēļ – piemēram, nekvalitatīva, neprofesionāli izbūvēta pacēlāja dēļ, nepietiekama trašu nožogojuma dēļ, zaudējumi jākompensē slēpošanas trases īpašniekam, vai tā civiltiesiskās atbildības apdrošinātājam.

Lai saņemtu zaudējumu kompensāciju pēc slēpošanas negadījuma:

· Jāfiksē negadījuma fakts – vēlams saņemt vainīgā apstiprinājumu par faktu un viņa kontaktinformāciju, ārzemēs – noteikti nepieciešams izsaukt policiju.

· Jābūt lieciniekiem, kas bijuši uz kalna slēpošanas vietā, un redzējuši negadījumu (lai izbēgtu no strīda, ka patiesībā neveikli nokritāt pats)

· Jāsaglabā dokumenti, kas apliecina ārstēšanās un citus izdevumus

· Jāvēršas pie sava apdrošinātāja (ja ir nelaimes gadījumu apdrošināšana)

· Vai jāvēršas pret vainīgo, vai tā civiltiesiskās atbildības apdrošinātāju.

If mājas lapā http://www.if.lv/ izveidota sadaļa Padomi, kurā publicēti ieteikumi drošībai, dodoties ceļojumā, tai skaitā slēpošanas trasē.

COMMENTS

(name)

1 Kaspars 08/01/2019 09:03 Vienreiz pamēģināju palēkāt pa tramplīniem.. nepatīkami esmu piezimējies uz muguru. Vairākus gadus ārstēju ar fizioterapētu un regulāriem baseina apmeklējumiem.

2 Valdai 01/19/2010 16:39 tāpēc vien ir vērts slēpot tikai distances


 


Novatours
,


Latvia Tours
,


Nikos Travel
,


Compensa Latvija
,

About us | Advertising | Cooperation | Code of Ethics | Contact us | Copyright | Privacy Policy
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.00550413sec.